miercuri, mai 1, 2024

FOTO: Electrocasnice pentru 245 de familii din Greaca, printr-un proiect european

Must Read

O administraţie eficientă nu pierde nicio ocazie pentru a-şi dezvolta comuna, sub toate aspectele, deci inclusiv cel social. Astfel, o administraţie eficientă este pregătită întotdeauna să acceseze atât fonduri naţionale, dar mai ales europene destinate unor proiecte foarte importante pentru orice comunitate.

Iar Primăria Greaca – condusă de social-democratul Florentin Surduleasa- este un exemplu de urmat în acest sens.

În comuna menţionată s-a derulat proiectul „Dezvoltare integrată prin educaţie, muncă şi antreprenoriat a comunităţii marginalizate din satul Greaca”. Ultima etapă a acestuia a reprezentat-o distribuirea a 245 de pachete ce conţin electrocasnice.

Frigider, maşină de spălat, aragaz, hotă, aspirator şi maşină de călcat sunt de acum în casele a 245 de familii defavorizate din Greaca.

Este un proiect tare drag mie, nu a fost uşor de implementat, dar mă bucur că am reuşit să găsim toţi beneficiarii şi să facem multe lucruri bune pentru aceştia. Pentru că, în afară de pachetele pe care le-am oferit în ultimele zile, în cadrul aceluiaşi proiect au fost oferite şi cursuri de formare profesională, copiii familiilor beneficiare au primit biciclete, dar şi o masă caldă la şcoală, sigur, cât timp nu am avut şcoala online. În ceea ce priveşte electrocasnicele, le doresc tuturor să le folosească sănătoşi!”, ne-a declarat primarul comunei Greaca, Florentin Surduleasa.

Primarul comunei Greaca, Florentin Surduleasa

Valoarea tuturor produselor oferite se ridică la circa 6.000 de lei.

Proiectul de la Greaca este confinanţat prin Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 4: Incluziunea socială şi combaterea sărăciei. Principalul obiectiv al acestuia este reducerea numărului de comunităţi marginalizate(non-rromă), aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate.

Valoarea totală a proiectului este de circa 6 milioane de euro şi au fost implicate patru entităţi: Primăria Greaca, şcoala din localitate, Asociaţia „Sfântul Stelian” şi ECO Rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Vasile Alexandru Dragoş este candidatul PSD la funcţia de primar al oraşului Bolintin Vale

Îi urăm bun venit în #Echipa_PSD_Giurgiu lui Vasile Alexandru Dragoş, candidatul nostru la funcţia de primar al oraşului Bolintin...

More Articles Like This