sâmbătă, iulie 20, 2024

INVESTIŢII? Mai taie din ele, dă-le dracu’! Blocul de lângă Primăria Giurgiu rămâne doar… în „agendă”. Constructorul acuză: „Primăria a virat brusc într-o direcţie ostilă”

Must Read

După ce că nu prea avem cu ce să ne mândrim, se risipeşte şi bruma de speranţă că municipiul Giurgiu s-ar putea dezvolta cu sprijinul investitorilor. Aveam şi noi unu’, dar pleacă ş-ăsta! 🤦‍♀️ Expertă în a se lăuda prin „agende” cu munca altora, administraţia PNL din municipiul Giurgiu eşuează cu succes, când vine vorba despre propriile responsabilităţi.

Dezvoltatorul imobiliar La Gloire – care voia să construiască blocul de lângă instituţia amintită, respectiv de lângă Poliţia Judeţeană – anunţă că renunţă la investiţia de 5,5 milioane de euro.

Ca să fie rău, să nu fie bine! Chiar, uite o idee de slogan (sincer) de campanie pentru băieţii cu săgeata.

La Gloire acuză, prin intermediul unui comunicat de presă, că autorităţile locale au „virat brusc într-o direcţie ostilă, impunând cerinţe absurde şi iraţionale”. C-aşa-i stă bine conducătorului unui oraş ajuns aproape fără perspective: ori îl îngroapă de tot ori îl îngroapă de tot.

La Gloire evidențiază că acest comportament abuziv, arbitrariu și complet imprevizibil din partea autorităților locale constituie un avertisment sever pentru orice potențial investitor, stigmatizând orașul cu o reputație negativă și compromițând grav potențialul său economic și de dezvoltare pe termen lung”.

Iată ce spun dezvoltatorii imobiliari despre experienţa lor cu administraţia liberală din municipiul Giurgiu: „După luni întregi de muncă asiduă pentru proiectare și după obținerea tuturor avizelor, primăria a virat brusc într-o direcție ostilă, impunând cerințe absurde și iraționale care ar deforma fațadele clădirii, ar paraliza traficul și ar răpi proiectului peste 1000 de metri pătrați. Mai mult, aceste cerințe, care nu doar că depășesc limitările regulamentului de urbanism, dar contrazic planul de urbanism zonal existent, au fost aduse în discuție în mod surprinzător și inacceptabil după finalizarea negocierilor inițiale și a unui acord preliminar.

Prin această decizie de retragere, Giurgiu nu numai că pierde o investiție masivă de 5,5 milioane de euro, dar își sabotează și viitorul în ceea ce privește atragerea de noi oportunități de dezvoltare. La Gloire evidențiază că acest comportament abuziv, arbitrariu și complet imprevizibil din partea autorităților locale constituie un avertisment sever pentru orice potențial investitor, stigmatizând orașul cu o reputație negativă și compromițând grav potențialul său economic și de dezvoltare pe termen lung.
În acest context de profundă dezamăgire, compania își reafirmă devotamentul față de principiile dezvoltării durabile și ale colaborării constructive.

Cu toate acestea, La Gloire își exprimă speranța că, pe viitor, administrația orașului Giurgiu va revizui și va adopta o politică mai deschisă și mai favorabilă față de investiții, facilitând astfel proiecte care să aducă beneficii tangibile atât comunității locale, cât și economiei orașului”.

Ne e ruşine nouă de ruşinea pe care ar trebui s-o simtă ei. Bravo, băieţi, iar aţi rămas repetenţi. Treceţi acasă!

Sursă comunicat: Opinia Giurgiuveanului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina: „850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru agricultura naţională”

"850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru #agricultura naţională. Guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu a alocat, astăzi, aceşti...

More Articles Like This