luni, iunie 17, 2024

VIDEO! SCANDAL la Bucşani. Primarul a împiedicat desfăşurarea unui meci de fotbal, cu buldoexcavatorul. Disperare, răutate sau prostie?

Must Read

În Bucşani, a fost înfiinţată, în urmă cu vreo şase decenii, o echipă de fotbal din care au făcut parte bunicii şi părinţii tinerilor care vor şi ei acum să îşi petreacă timpul liber practicând acest sport.

AS Voinţa Podişor se numeşte echipa pe care câţiva cetăţeni, printre care social-democraţii Ionel Rizea şi Ştefan Preda, au reînfiinţat-o şi din care fac parte giurgiuveni din Bucşani, cu vârste între 16 şi 30 de ani.

În condiţiile în care toată lumea vorbeşte despre o viaţă sănătoasă prin practicarea unui sport, despre convingerea tinerilor să lase calculatorul, telefonul şi tabletele ca să facă mişcare, la Bucşani, ambiţiile politice bat orice logică. Vorbim despre ambiţiile politice ale primarul Dan Păsat(cică independent, dar extrem de susţinut de PNL) care au transformat ceea ce trebuia să fie o seară antrenantă pentru fotbalişti şi public, într-un scandal fără sens.

Seara trecută, pe terenul de sport din Podişor, trebuia să aibă loc, de la ora 18.30, partida amicală dintre AS Voinţa Podişor şi Progresul Palanca, un meci promovat inclusiv pe reţelele de socializare.

Când au ajuns acolo, organizatorii şi sportivii s-au trezit cu un buldoexcavator şi un tractor, trimise de Primărie să toaleteze zona… Fix atunci. Fix sâmbătă seara, la ora 18.30, s-au trezit ei că trebuie să taie copacii şi să ude gazonul şi să spele porţile.

La faţa locului era deja şi Poliţia, dar şi Jandarmeria. Dar, se pare că nu pentru a asigura paza la meci, ci mai degrabă pentru a se asigura că sportivii nu intră pe teren. Spunem asta pentru că, din filmările pe care le-am văzut, unul dintre poliţişti le spune organizatorilor că, fără acordul Consiliului Local, nu pot intra pe teren.

Cât despre acordul respectiv, Ştefan Preda ne-a declarat că a făcut o solicitare în scris către Primărie, cerând accesul pe teren, sâmbătă, 15 iulie, între orele 17.30 şi 21.00. Răspunsul a venit tot în scris de la viceprimar care, fiţi şi voi atenţi, zice asa: „primarul este în concediu de odihnă”. Atât. Nici n-aveţi voie, nici jucaţi liniştiţi, nimic. Halal răspuns instituţional… Bătaie de joc, nesimţire şi tupeu!

Ieri seară, la faţa locului, împreună cu buldo au fost trimişi şi doi consilieri locali ai PNL. Degeaba au încercat organizatorii să îi convingă să îi lase pe tineri să joace, băieţii aveau ordine clare: NU lăsaţi să se desfăşoare acest meci!

„De ce nu ne lăsaţi să jucăm fotbal?”, „Că mi-i pun în cap pe ceilalţi”(discuţie în video cu nr. 3)

Au început să arunce pisica în curtea celui care are în adminstrare terenul. Domnul cu pricina, însă, ridica din umeri şi spunea că nu are el niciun drept să permită accesul echipelor de fotbal acolo.

Băi, băieţi de la PNL, măi, domn’ primar, chiar nu vă este ruşine? Cu ce vă deranjau copiii care voiau şi ei să joace un meci de fotbal? Cu ce vă deranjează că se doreşte susţinerea echipei de fotbal a comunei? Vă deranjează, de fapt, că n-aţi reînfiinţat-o dumneavoastră? Vă e frică de concurenţă? Şi chiar de ar fi aşa, de ce nu faceţi şi voi ceva şi mai mişto? De ce preferaţi să vă faceţi de râs în tot judeţul şi peste hotarele acestuia?

Ruşine!

5 COMENTARII

 1. Jurnalism de doi bani.
  Precizare :
  AS Voința Podișor NU a activat în ultimi trei ani sub nici o formă.
  Sa desființat imediat după ce PSD Bucsani a pierdut alegerile.
  Brusc, în plină vară a anului 2023 la ordinul lui Toma Sandu zis „gînsacul tuciuriu”, Mucea zis „papuc în bot”, începe racolarea de tineri dispuși să joace fotbal (contra cost, desigur) la o temperatură de 34°C la umbră (dacă murea cineva, era Domnul Primar Pasat vinovat)
  Se pun în mișcare toate conturile false de Facebook și se pune de o miuță pentru a marca începerea campaniei electorale PSD unde gînsacul tucuiriu este bulibașă.
  Ghinion, primăria Bucșani tocmai începuse lucrările de reabilitare a terenului după un sezon plin unde echipa din Podișor a făcut performanță.
  Adminul ori este plătit ori este rău intenționat (PSD-ist), altfel relatarea cuprindea și aspectele legale de desfășurare a competițiilor sportive.
  Amănunte pe pagina de Facebook a Comunei Bucșani.

 2. Adminule, ai precizări la noi pe pagină, cu privire la acest articol, dacă nu publici nimic în termen de o săptămînă, te dăm în judecată.

  • V-am publicat comentariul. Un drept la replică în firea lui nu am primit, comentariul dvs n-are nicio legătură cu ce trebuie să fie un drept la replică, aşa că nu suntem obligaţi să publicăm separat. Dacă mai aveţi ceva de adăugat, o puteţi face pe mailul nostru. Spor!

 3. admin-ule, NU am cerut drept la replică.
  Am cerut să faci precizări.
  Vrem obiectivitate din partea dumitale (știm cine ești și ce hram porți)
  Jurnalismul nu se face numai pe bani.
  Jignesti o comunitate de dragul unor „tineri” săriți bine de jumătate de secol, cu șlapi în picioare și șorturi de blugi?
  Să ai orbul găinii și tot vezi că esti dusă de nas!
  NU esti obligată la nimic?
  Să scrii neadevăruri esti obligată de….. PSD sau de foame?
  Lasă Bucșanii în pace , nu amesteca politica unde ești înrolată cu sportul.
  Famiglia Toma provoacă dezordine socială de foame, oftică și invidie (actualul PRIMAR DAN PASAT le-a închis robinetul banilor publici, care erau la dispozitia lor de un sfert de secol sub conducerea dezastruoasă a primarului pătrășescu)
  Știm că cunoști situația, dar nu înțelegem de ce persiști în a distorsiona adevărul din Comuna Bucșani.
  De adăugat ar fi : în viață nu faci ce vrei fiindcă poți!
  Ps.
  Nu te lua cu mine, care fac jurnalism de cînd erai tu în scutece.

  • Poate că aţi făcut „jurnalism” chiar din secolul trecut, felicitări, dar vă rog respectuos să o luaţi mai uşor cu ameninţările şi cu jignirile! Că asta nu e deloc presă ce pretindeţi că faceţi. Şi e evident că râde ciob de oală spartă… Adică cineva care „ia apărarea” unui politician îl acuză pe altul că face acelaşi lucru şi zice că e nasol :))). Unde-i obiectivitatea dvs.? Şi să nu-mi spuneţi că o faceţi pro-bono că n-am chef de glume! Numai bine şi spor la scris!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de caniculă, astăzi şi mâine

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă, valabil astăzi și mâine, în județul Giurgiu. În...

More Articles Like This