vineri, iunie 9, 2023

INCREDIBIL: La Mihăileşti, a „răsărit” o ALTĂ groapă de gunoi! O nouă bombă ecologică pune în pericol sănătatea oamenilor!

Must Read

S-a demonstrat, o dată în plus: atunci când am spus că oraşul giurgiuvean Mihăileşti a devenit groapa de gunoi a Capitalei şi a judeţului Ilfov, nu am exagerat deloc! Mai nou, la circa 2 kilometri de Mihăileşti, zac în acest moment, alte tone de deşeuri menajere pe locul unde urmează să fie amenajată o staţie de sortare a gunoiului. Deşeurile sunt puse la grămadă şi formează adevăraţi munţi, iar mirosul a ajuns deja în oraş!

Interesant este că staţia de sortare- pe care oamenii din Mihăileşti se pare că nu o doresc şi vor oprirea proiectului-, ar trebui să fie gata în 2021. Deci, ce caută munţii de deşeuri acolo, cu un an înainte, direct pe pământ, fără să fie amenajate platforme speciale pentru depozitare?

Astăzi, la Mihăileşti, a avut loc o dezbatere publică pe tema staţiei de sortare. Despre întâlnire, se pare că nu ştia multă lume. Însă, mai mulţi oameni din oraş şi satele arondate au aflat despre şedinţa cu pricina şi au mers împreună pentru a cere lămuriri.

Am aflat, pe surse, că primarul Mihai Dobre, căruia i-am putea spune, metaforic vorbind, „prietenul gunoaielor” sau măcar „cunoştinţa” lor(pentru că se pare că ştie unde şi de ce sunt acolo), nu a fost prezent. A trimis alţi reprezentanţi ai Primăriei şi a venit şi şeful firmei „Agronomica SRL”, cea care urmează să construiască staţia de sortare.

Oamenii i-au cerut socoteală patronului cu privire la depozitarea deşeurilor în zonă. Iniţial, acesta ar fi negat faptul că pe locul respectiv ar fi munţii de gunoaie. După ce i s-a spus că există fotografii şi filmări, el ar fi cedat şi ar fi spus că deşeurile sunt acolo ca să fie testat nu ştim ce utilaj de sortare. Totuşi, utilajul respectiv, de fapt, nu ar fi la staţie.

Şedinţa s-a lăsat cu scântei. Oamenii au spus că ei nu sunt de acord cu staţia de sortare acolo, la 2 kilometri de oraş, şi au atras atenţia că nu este normal nici ce se petrece pe terenul respectiv, cu un an înainte de finalizarea investiţiei! Patronul firmei care face staţia ar fi dat asigurări că deşeurile vor fi ridicate de acolo în 2 săptămâni. Adică, vor fi cel puţin încă 2 săptămâni de miros şi de risc ca pânza freatică să fie afectată de mizerie! Oamenii spun că, la ce cantitate s-a strâns, nici în 2 luni nu vor dispărea deşeurile respective!

Este normal, oamenii din Mihăileşti nu mai au încredere. Nici măcar în autorităţi, având în vedere că, nici până la această dată, cu toate sesizările făcute la Garda Naţională de Mediu, tonele de deşeuri de pe terenul Primăriei, acolo unde trebuiau să fie bazine piscicole, NU au fost încă ridicate. Este vorba despre cazul prezentat de noi în luna ianuarie.

RECITEŞTE AICI: https://giurgiu-net.ro/archives/70783 ALERTĂ! BOMBĂ ECOLOGICĂ la Mihăileşti! Oraşul giurgiuvean, groapa de gunoi a Capitalei şi a judeţului Ilfov? Primarul Dobre, deşi informat de cetăţeni, a lăsat, luni bune, TONE de deşeuri acolo unde trebuiau să fie bazine piscicole!

Mai mult, cel care a făcut sesizarea oficială către Garda de Mediu ne-a spus că nu a primit nici până acum răspuns de la instituţie. Nu se ştie ce măsuri s-au luat, dacă a fost sau va fi cineva amendat în cazul prezentat de noi, săptămânile trecute. Şi, aşa cum am precizat, cetăţenii ne-au transmis că gunoaiele aduse noaptea, de maşini ale unei firme de care primarul Dobre nu ar fi străin, sunt încă acolo.

Este incredibil cum interese, ambiţii şi probabil „intervenţii” ajung să aibă drept efect punerea în pericol a sănătăţii locuitorilor unui oraş care, după declaraţiile primarului Mihai Dobre, ar fi trebuit să fie „european”. Din păcate, o vede toată lumea, Mihăileşti numai european nu este, nici a oraş nu prea arată şi, iată, este şi plin de munţi de gunoaie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

OPINIE: Dacă eşti prost de mic, când eşti mare doar te joci! Atât de disperaţi sunt unii, că au ajuns să CRITICE organizarea unei...

Cred că au trecut mai bine de 2 luni de când vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera...

More Articles Like This