joi, aprilie 18, 2024

Valabilitatea cardurilor pentru energie, prelungită până la finalul lunii mai

Must Read

Decizia premierului Marcel Ciolacu de a prelungi valabilitatea cardurilor la energie este un răspuns la numeroasele solicitări din partea cetățenilor care au arătat că nu pot folosi banii de pe aceste carduri pentru plata facturilor din timpul iernii întrucât acestea se emit abia în luna aprilie. Premierul și ministrul PSD al Fondurilor Europene au ținut cont de această problemă a cetățenilor cu venituri mici și au găsit soluția pentru ca aceștia să poată beneficia de sprijinul guvernului, mai ales că finanțarea este din fonduri europene. Acest sprijin vine în completarea protecției sociale realizate prin plafonările de prețuri promovate de PSD în sectoarele marcate de speculă și comportamente comerciale excesive în defavoarea cetățenilor, respectiv în piața de energie, alimente, instituții de credit sau RCA.

Potrivit premierului, sunt peste 2,8 milioane de gospodării în România care au beneficiat de sprijinul acordat prin cardurile de energie. Iar dintre aceștia, 1,1 milioane de gospodării mai au încă fonduri disponibile pe card, pe care nu le-au putut utiliza întrucât furnizorii de energie termică nu au emis încă facturile din lunile de iarnă.

Termenul de valabilitate al cardurilor de energie a fost extins până la finalul lunii mai 2024 – astfel încât toți cetățenii să poată folosi fondurile rămase pentru plata facturilor din timpul lunilor de iarnă.

În aceeași notă, la inițiativa PSD a fost luate următoarele măsuri pentru protejarea puterii de cumpărare a cetățenilor cu venituri mici și medii:

Prelungirea plafonării la prețurile pentru energie până în 2025

Prelungirea limitării adaosurilor comerciale la alimente, până la finalul anului 2024

Plafonarea tarifelor la RCA până la finalul trimestrului II 2024

Plafonarea dobânzilor la creditele bancare (2016), protecție pentru cei care nu mai pot plăti ratele la leasing la mașină (2021) și plafonarea datoriei maxime la IFN-uri și la recuperatorii de creanțe (martie 2024)

Comunicat PSD

Foto: Playtech

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This