vineri, aprilie 19, 2024

Incendiu violent, într-o gospodărie din localitatea Poiana lui Stângă

Must Read

Un incendiu violent a izbucnit, aseară, într-o gospodărie din localitatea Poiana lui Stângă, comuna Vânătorii Mici. Când au ajuns pompierii, acoperișul casei ardea violent și exista riscul ca flăcările să se extindă și la locuințele vecinilor.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și ISU Dâmbovița, cu trei autospeciale de stingere și o cisternă.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 150 mp, fiind distruse acoperișul, două camere și bunurile din interior.

Pompierii au reușit să protejeze casele din apropiere și au salvat animalele și păsările din gospodăria în care a izbucnit incendiul.

Cel mai probabil acesta s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Informare preventivă

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher. Firele introduse direct în priză, pe lângă pericolul electrocutării, nu asigură un contact bun şi provoacă încălzirea excesivă a conductorilor electrici;

nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;

nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

Comunicat şi foto: ISU Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This