joi, iulie 25, 2024

PES Activists Giurgiu: Continuă campania „PESteTotLaŞcoală”

Must Read

Reprezentanţii PES Activists Giurgiu au anunţat că a lor campanie #PESteTotLaȘcoală a ajuns la cea de-a VIII-a ediţie.

„De această dată, am fost alături de o familie monoparentală cu patru copii, victime ale violenței domestice, ce locuiesc de ceva luni într-o locuință provizorie cu posibilități reduse. În ciuda situației dificile, ei par fericiți și optimiști, culmea, tocmai pentru ca nu mai sunt nevoiți să stea în locul unde au crescut.

Sechelele psihologice ale violenței sunt însă prezente, rugându-ne sa nu punem poze cu ei pe rețele de socializare pentru a nu vedea cel ce le este în afară de agresor și tată.

Mi-a rămas în minte o relatare a fetei mai mari în care spune că având un ochi vânăt, cu certificat medicolegal si cu ceva înregistrări audio, POLIȚIA a considerat ca e nevoie de chestiuni mai grave pentru a face mai mult în cazul lor, catalogând totul ca fiind ,,certuri în familie”.

O altă chestiune la care nu m-am gândit până la discuția cu ei dar care ține de niște nevoi elementare ale unei case, este că după tragedia cu stația de GPL din Crevedia, oamenilor ce nu au gaze din localitățile României, le este extrem de greu să mai gasescă să iși încarce undeva butelia…un lucru ce pare banal dar este de fapt esențial pentru unii.

Cu cel mai mic dintre copii am petrecut mai mult timp vorbind despre viitor si despre geografia UE, fiind plăcut impresionat de cunoștințele sale.

Una peste alta, o vizită ce părea că va fi preponderent tristă, s-a dovedit a fi contrariul. Îmi pare rău ca nu pot arăta si prin câteva poze sentimetul pozitiv al întâlnirii, pe acelea le ținem pentru noi.

Mult succes în noul an școlar!”, au transmis cei de la PES Activists Giurgiu, pe pagina lor de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This