miercuri, decembrie 6, 2023

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, dă de pământ cu Beianu şi Paraschiv de la GIURGIU: „Negarea realității reprezintă principalul motiv pentru care lucrurile stau așa cum stau”

Must Read

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au făcut, pe 30 august, controale la mai multe centre de copii şi tineri aflate în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu. Au fost aplicate opt amenzi în valoare de 100.000 lei şi au fost date două avertismente.

Despre ce au găsit acolo comisarii de la Protecţia Consumatorilor a vuit aproape toată presa centrală, iar lucrurile sunt evidente doar dacă priviţi fotografiile de mai jos.

Foto: Horia Constantinescu- ANPC

A intrat în direct la Digi24 directorul DGASPC Giurgiu, Gheorghe Paraschiv, care a dat-o pe partea carosabilă: „Centrul de îngrijire „Soarele” e o structură pe care ANPC apreciază că nu mai poate fi folosită, datorită pericolului de a se dărâma. Așa ne-a zis ANPC. Nu sunt expert în construcții. Trebuie să facem expertiză. Acest centru este făcut așa de 10 ani, eu sunt de opt luni. În opt luni nu pot să fac construcții noi. Doamna secretar de stat a stat de vorbă cu copiii. Niciunul nu s-a plâns. Da, s-a găsit o placă de gresie spartă. Această structură, „Soarele”, alături de alte șapte structuri fac parte dintr-un program al Consiliului Județean de anvelopare, modernizare în PNRR. Eu nu mă pun acum să bag bani, și așa bugetul e cum e. Să schimb gresia când peste două luni se schimbă iar. De unde să luăm bani să schimbăm acoperișuri, să consolidăm fundații? Pentru că asta e problema la noi. Nu e problema de saltele și mizerie cruntă. Nu cred că e mizerie cruntă, cunosc bine căsuța.

TOT ARTICOLUL, AICI:  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/mizerie-mancare-expirata-si-jucarii-periculoase-in-centrele-de-copii-din-giurgiu-seful-dgaspc-eu-nu-ma-pun-acum-sa-bag-bani-2490737

Evident, s-a simţit dator să comenteze, pe pagina sa de Facebook, şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a venit cu o replică foarte dură, mai ales la adresa lui Beianu, declarând că „ieşirile publice(…) au devenit jenante”. Iată declaraţia lui Constantinescu:

“…două linguri de lemn”

DGASPC Giurgiu confundă lingura cu clădirea

Îmi aduce aminte de episodul lămâilor de la Brașov. Nu cred că ipocrizia, superficialitatea sau culoarea politică, pot face viața mai bună a celor aflați chiar în grija statului ci din contră! Conduc o instituție publică și știu exact în cat timp și cum pot fi făcute achizițiile, mai ales în domeniul renovărilor și dotărilor elementare. Ieșirile publice ale celor care administrează astfel de clădiri, în unele cazuri, au devenit jenante.

Am spus și o voi repeta că negarea realității reprezintă principalul motiv pentru care lucrurile stau așa cum stau.

Mă întreb dacă bunicii, părinții și copiii din familiile celor care văd doar lămâi și linguri în locul realității trăiesc în aceleași condiții ca beneficiarii serviciilor de asistență socială. În ziua în care ocaua lui Cuza va reveni în actualitate, țara aceasta va avea o șansă reală.

Până atunci, singurul lucru care pare bine ancorat în realitatea românească este schimbul de replici acide între instituțiile ce pretind că au același scop și anume protejarea cetățenilor. Poate acest mesaj ajunge la cat mai multe persoane care, în locul unor mesaje ciudate în raport cu realitatea, se hotărăsc, fără scuze inutile, să dea o șansă vieții persoanelor cu nevoi speciale.

Nu or reprezenta aceștia prea multe voturi, dar îl asigură pe cel mai important, pe al lui Dumnezeu!

(Mesajul din prima poză(al lui Beianu, n.r.) este al celui in grija căruia se afla DGSPAC)

SHARE să ajungă la cat mai multi responsabili!”.

Fără alte comentarii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina:”NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi investiţii!”

"NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi...

More Articles Like This