joi, decembrie 7, 2023

Bulgarii din Ruse protestează faţă de incineratorul de deşeuri ce ar putea fi construit la Giurgiu

Must Read

Colegii de la Giurgiu pe Surse citează un articol din Adevărul.ro, potrivit căruia mai mulţi bulgari din oraşul vecin Ruse se mobilizează pe reţelele de socializare şi strâng semnături împotriva construirii la Giurgiu a unui incinerator de deşeuri.

„Locuitorii orașului Ruse, din Bulgaria, se mobilizează pe platformele online ca să împiedice construirea unui incinerator pentru deșeuri în orașul Giurgiu, de pe celălalt mal al Dunării, despre care spun că le va polua zona. Activiștii bulgari văd incineratorul din Giurgiu ca fiind o posibilă sursă de poluare a întregii zone. Demersul civic a fost inițiat de Krasimira Kirilova, rezidentă în orașul Ruse” – Potrivit Adevărul, informația a fost transmisă pe Facebook de Vladimir Mitev, jurnalist bulgar. „În orașul Ruse se strâng semnături împotriva construirii unui incinerator din Giurgiu. Argumentele semnatarilor sunt legate de poluarea zonei. Se amintește și de poluarea aerului care venea dinspre combinatul de chimie din Giurgiu în perioada socialistă”, scrie Vladimir Mitev, potrivit Adevărul.

Preşedintele PSD Giurgiu, deputat Marian Mina, a atras atenţia asupra acestui caz, încă din primăvara acestui an. În plus, în mai, el a trimis şi o interpelare către Ministerul Mediului pe tema incineratorului de deşeuri ce ar putea fi construit la Giurgiu, în fostul Combinat Chimic. Acelaşi document a ajuns şi la Garda Naţională de Mediu, dar şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu.

CITEŞTE AICI!

Vom reveni cu amănunte!

Foto cu scop ilustrativ, sursă Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina:”NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi investiţii!”

"NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi...

More Articles Like This