sâmbătă, decembrie 2, 2023

Incendiu de proporţii în Mihai Bravu. Au ars circa 40 de hectare de vegetaţie uscată! Pompierii au reuşit să protejeze pădurea din apropiere din calea flăcărilor

Must Read

Pompierii giurgiuveni s-au luptat 11 ore cu un incendiu de vegetaţie uscată din Mihai Bravu. Au fost mai multe focare, dar cei de la ISU Giurgiu au reușit să protejeze din calea flăcărilor pădurea, lanurile de porumb și de floarea soarelui.

„Incendiul din Delta Neajlovului a fost stins după aproximativ 11 ore. Au ars păpuriș, trestie și lăstariș, pe o suprafață de circa 40 ha. Pompierii au reușit să protejeze din calea flăcărilor pădurea, lanurile de porumb și de floarea soarelui. Întreaga zonă afectată a fost monitorizată până în această dimineață, în jurul orei trei și jumătate. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat”, au anunţat, azi, pompierii giurgiuveni.

Ieri, ISU Giurgiu anunţa că incendiul se manifestă în mai multe focare, în apropierea pădurii și a culturilor agricole, arderea fiind întreținută de vânt.

„În locurile în care nu se poate realiza accesul cu autospecialele, pompierii folosesc atomizoare, vermorele și lopeți pentru a stinge flăcările.

La caz acționează pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, Stației Colibași, Detașamentului Giurgiu și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, cu trei autospeciale de stingere, o cisternă și patru autospeciale de primă intervenție și comandă”, au transmis cei de la ISU Giurgiu, duminică, 13 august.

Video şi foto: ISU Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Cum a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională? VEZI AICI!

Sute de giurgiuveni din municipiu au sărbătorit împreună, azi, Ziua Naţională a României. Manifestările de 1 Decembrie au debutat...

More Articles Like This