sâmbătă, decembrie 2, 2023

GALERIE FOTO: TOTUL despre Programul Naţional de Creştere a Natalităţii, într-o dezbatere, la Giurgiu

Must Read

Sala mică a Ateneului „Nicolae Bălănescu” din Giurgiu a găzduit joi, 18 mai, dezbaterea „Grijă pentru viitorul nostru”, organizată de vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, deputat Cristina Elena Dinu, împreună cu doamnele din OFSD Giurgiu. La eveniment au participat zeci de doamne şi domnişoare din municipiu, dar şi din judeţ.

Dezbaterea a avut ca temă Programul Naţional de Creştere a Fertilităţii.

Astfel, deputatul Cristina Elena Dinu a prezentat datele statistice cu privire la rata natalităţii în România, aflată în permanentă scădere, dar şi cele mai importante informaţii despre Programul iniţiat de ministrul PSD al Familiei, Gabriela Firea, prin care cuplurile infertile primesc un sprijin financiar de 15.000 de lei. La rândul său, vicepreşedinte al OFSD Giurgiu Alina Costan a vorbit despre documentele necesare intrării în program, dar şi despre ce proceduri pot fi efectuate cu banii primiţi.

Foto: Cătălina Sfetcu

„Am organizat, astăzi, împreună cu colegele mele din OFSD Giurgiu, dezbaterea “Grijă pentru viitorul nostru”, tema principală fiind

Programul Naţional de Creştere a Natalităţii, unul dintre cele mai de succes programe sociale, iniţiat de ministrul PSD al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea. Am primit, în ultima perioadă, nenumărate mesaje de la giurgiuveni care doreau să ştie mai multe detalii despre acest program şi despre modul în care pot să îl acceseze și, din acest motiv, am hotărât sa facem întâlnirea de astăzi. Am prezentat în detaliu toate informaţiile despre cine şi cum poate obţine sprijinul financiar de 15.000 lei pentru acoperirea costurilor necesare procedurilor de fertilizare in vitro, despre documentele necesar a fi depuse și, de asemenea, am vorbit despre infertilitate- cauze şi simptome.

Am avut bucuria să ascultăm mărturiile unor doamne care sunt beneficiare ale Programului de Creştere a Natalităţii, care fie au depus solicitări şi aşteaptă ajutorul financiar, fie au devenit deja mame.

Până în prezent, din judeţul Giurgiu au fost depuse 88 dosare, din care 33 ale unor doamne care au domiciliul în municipiul Giurgiu.  Programul este deschis în continuare doritorilor și funcționează pe principiul ,,primul venit, primul servit „. Sper din tot sufletul ca participantelor la dezbaterea noastră de astăzi să le fie de folos informaţiile obținute și, de asemenea, că vor transmite mai departe aceste informații celor interesați de acest Program. Le mulţumesc colegelor mele din OFSD Giurgiu pentru entuziasmul și implicarea care au dus la succesul acțiunii de astăzi!”, a scris, ieri, pe Facebook, deputatul Cristina Elena Dinu.

Mai multe informaţii despre Programul Naţional de Creştere a Natalităţii găsiţi AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Cum a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională? VEZI AICI!

Sute de giurgiuveni din municipiu au sărbătorit împreună, azi, Ziua Naţională a României. Manifestările de 1 Decembrie au debutat...

More Articles Like This