sâmbătă, decembrie 2, 2023

PSD: „Duplicitatea AUR e de-a dreptul scandaloasă. Toți membrii AUR au votat Legea privind prevenirea separării copilului de familie”

Must Read


Legea privind PREVENIREA separării copilului de familie are drept scop exclusiv MENȚINEREA copilului ÎN FAMILIE și PREVENIREA situațiilor în care acesta să ajungă în grija statului din pricina lipsurilor din familia sa. Textul legii a fost clarificat astfel încât să nu mai existe vreun dubiu sau vreo posibilă altă interpretare. Este un fake-news ordinar mesajul propagat de AUR că vor fi luați de stat copiii din familiile sărace. De altfel, duplicitatea AUR e de-a dreptul scandaloasă; la Comisia pentru egalitate de șanse, unde președinte este „marele” lider AUR, Dan Tanasă, s-a votat în UNANIMITATE. Absolut toți membrii AUR au votat pentru după ce, cu doar câteva minute înainte, țipau de zor că această lege vrea “să vândă copiii țării”.


o 8 din 10 copii români provin din familii vulnerabile. Iar România este țara cu cei mai mulți copii din familii sărace. Pentru a-i ajuta pe acești copii SĂ RĂMÂNĂ ÎN FAMILIILE LOR a fost gândită legea privind activitatea de PREVENIRE a separării copilului de familie.


o Toate etapele care vizează PREVENIREA separării copilului de familie sunt gândite pentru a identifica acele soluții de sprijin pentru familiile aflate în dificultate să-și poată ține în continuare copiii acasă, fără să-i priveze de lucrurile de strictă necesitate de care au nevoie și de serviciile esențiale pentru dezvoltarea lor (școală, asistență medicală), astfel încât să NU ajungă în punctul în care să ceară stabilirea unei măsuri de protecție din partea statului pentru copii.


o Obiectivul este să avem copii sănătoși, educați, care pornesc în viață cu șanse egale și au parte (cel puțin) de condițiile minime obligatorii unei dezvoltări adecvate. Iar acești copii să crească ÎN FAMILIILE LOR!

Datele arată că:
o La 31.12.2023, în sistemul de protecție socială se aflau peste 42.000 de copii; cei mai mulți – circa 30.400 – beneficiează de servicii de tip familial (la asistenți maternali, rude sau familii); aproximativ 11.600 de copii sunt în sistemul rezidențial public sau privat.
o Cauzele separării
o ABUZ ȘI NEGLIJARE – 46%
o SĂRĂCIE – 28,1%
o 12.300 de copii au ambii părinți la muncă în străinătate. Dintre aceștia, 11.500 de copii au rămas în grija rudelor și doar puțin peste 700 de copii au ajuns în sistemul de protecție (cei mai mulți la asistenți maternali, cei mai puțini în centre!!!!)
o 52.600 de copii au un singur părinte plecat la muncă în străinătate. 96% dintre aceștia sunt în grija rudelor și doar 2%, circa 1.100 de copii, sunt în sistemul de protecție.
o În total, 4% (doar 2.800) dintre copii cu părinți plecați la muncă în străinătate au ajuns în sistemul de protecție care înseamnă asistenți maternali, rude până la gradul IV, alte familii/persoane, centre.

FAKE NEWS-uri PRIVIND ACEASTĂ LEGE
1) Părinții vor fi obligați să-și vaccineze copiii, altfel vor fi luați de stat. – FALS
o Legea din România nu impune, în acest moment, vaccinarea obligatorie a copiilor, nici măcar cu vaccinurile din schema națională, recomandată de Ministerul Sănătății. Cu atât mai puțin ar putea să reglementeze acest lucru legea privind activitatea de PREVENIRE a separării copilului de familie.

2) Copiii din familiile sărace, înscriși în Observatorul Copilului, vor reprezenta o bază de date pentru adopțiile internaționale. – FALS
o Copiii din familiile sărace, înregistrați, CU ACORDUL PĂRINȚILOR, în Observatorul Copilului, NU SUNT copii adoptabili. Ei sunt copii pentru care trebuie identificate soluții pentru a putea rămâne ACASĂ, alături de părinți, ÎN FAMILIE. Înregistrarea în Observatorul Copilului nu înseamnă SUB NICIO FORMĂ transformarea acestora în copii care pot fi adoptați.

3) Copiii vor fi luați cu forța din familii pentru adopții internaționale, odată ce legea privind activitatea de PREVENIRE a separării copilului de familie va intra în vigoare – FALS


o În România, adopțiile internaționale pentru cetățenii străini nu sunt posibile. Mai clar: CETĂȚENII STRĂINI NU POT ADOPTA COPII ROMÂNI! Conform legislației în vigoare, adopția în strainătate a unui copil roman este posibilă EXCLUSIV pentru cetățenii români din diaspora

Comunicat PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Cum a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională? VEZI AICI!

Sute de giurgiuveni din municipiu au sărbătorit împreună, azi, Ziua Naţională a României. Manifestările de 1 Decembrie au debutat...

More Articles Like This