duminică, mai 28, 2023

Campania Naţională de Împăduriri 2022-2026, DEZBATERI la Giurgiu

Must Read

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, domnul Dan Ștefan Chiru, a fost prezent joi, 09 martie 2023, în municipiul Giurgiu, în cadrul unei acțiuni de promovare a Campaniei Naţionale de Împăduriri 2022-2026.

Acțiunea a constat într-o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanți ai Gărzii Forestiere și ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, iar la nivel teritorial – conducerea Instituției Prefectului – județul Giurgiu, doamna Florentina Stănculescu, reprezentanți ai Direcției Agricole Județene Giurgiu și ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Giurgiu.

De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale de pe raza județului Giurgiu, producători agricoli locali, precum și alți deținători de terenuri pretabile pentru împădurire.

În cadrul întâlnirii au fost oferite informaţii şi detalii potenţialilor beneficiari, cu privire la noua linie de finanţare pentru împăduriri, care presupune investiţii în noi suprafeţe ocupate de păduri, inclusiv în păduri urbane şi reîmpăduriri.

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, domnul Dan Ștefan Chiru, a subliniat avantajele acestei scheme de finanţare, care oferă sprijin financiar pentru împădurirea terenurilor agricole neutilizate, dar și o subvenţie anuală de 456 euro/hectar pe o perioadă de 20 de ani.

Astfel, pe lângă beneficiile reale de mediu pe care Campania Națională de Împăduriri 2022-2026 le va aduce în lupta împotriva schimbărilor climatice, această oportunitate de finanţare poate deveni inclusiv o sursă alternativă de venit, mai ales în ceea ce priveşte terenurile degradate sau nefolosite.

Campania Naţională de Împăduriri 2022-2026, finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a fost lansată în luna noiembrie a anului 2022 și are un buget de 730 milioane de euro.

Campania vizează realizarea a 56.000 ha de noi păduri şi suprafeţe cu vegetaţie forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice. Totodată, vor fi finanţate lucrări de împădurire şi lucrări de îngrijire a plantaţiilor şi creştere a suprafeţei cu vegetaţie forestieră în lungul căilor de comunicaţie, în interiorul aglomerărilor urbane (păduri urbane, inclusiv de tipul mini-pădurilor) în jurul localităţilor şi între câmpurile cu culturi agricole, precum şi alte categorii de perdele forestiere de protecţie.

Comunicat de presă Prefectura Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GIURGIU: Cod galben de ploi și descărcări electrice, până la ora 23:00

Astăzi, între orele 12:00-23:00, județul Giurgiu se va afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică...

More Articles Like This