sâmbătă, decembrie 2, 2023

Ministerul Familiei extinde programele de creditare Family Start și Student Invest

Must Read

Extinderea celor două programe se face în urma solicitărilor în număr mare venite de la cetățeni, ceea ce arată interesul ridicat pentru măsurile Ministerului Familiei. Cele două programe sunt extinse astfel încât să poată fi accesate de mai multe persoane, iar banii obținuți să poată fi utilizați pentru mai multe destinații importante pentru tinerele familii și pentru studenți

o        Sunt extinse categoriile persoanelor eligibile, vârsta acestora, sumele acordate și destinația utilizării banilor.

o        Categorii noi pentru programul Familiy Start: familiile monoparentale, asistenții maternali care au copii în plasament.

o        Categorii noi pentru programul Student Invest: medici rezidenți, masteranzi și doctoranzi. Din acest motiv vârsta eligibilă crește la 45 de ani.

o        Creșterea sumelor care pot fi accesate:

o        Student Invest: de la 50.000 de lei, la 75.000 de lei;

o        Family Start: de la 75.000 de lei, la 150.000 de lei.

o        Categorii noi de cheltuieli eligibile: dotarea unei locuințe cu panouri fotovoltaice, renovarea locuinței, achiziția unei mașini second-hand, orice tip de autoturism (nu doar cele cu 7 locuri destinate familiilor cu mulți copii), electrocasnice noi.

o        Până în prezent, în cele două programe, au fost contractate 650 de credite, respectiv 500 pentru studenți și 150 pentru familiile tinere.

(PSD)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Cum a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională? VEZI AICI!

Sute de giurgiuveni din municipiu au sărbătorit împreună, azi, Ziua Naţională a României. Manifestările de 1 Decembrie au debutat...

More Articles Like This