luni, iunie 5, 2023

Peste 6.000 de articole de îmbrăcăminte, de marochinărie, încălţăminte şi parfumuri, confiscate în Vama GIURGIU

Must Read

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu și S.T.P.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport, peste 6.000 de bunuri, estimate la o valoare de aproximativ 1.000.000 lei, constând în articole vestimentare, de marochinărie, parfumerie și încălțăminte, toate cu însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În perioada 20-24.01.2023, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au oprit pentru control, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe raza județului Giurgiu, mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, cantitatea totală de 4.012 de articole vestimentare, 435 articole de marochinărie, 1.663 de parfumuri și 197 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute și fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români și străini, cu vârste cuprinse între 20 și 61 de ani.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare totală estimată de 986.290 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: OFSD Giurgiu a sărbătorit Ziua Copilului, la Comana

Doamnele social-democrate giurgiuvene au mers ieri, la Comana, cu daruri pentru preşcolarii din comună. Aceasta, cu prilejul Zilei Copilului. Micuţii,...

More Articles Like This