miercuri, februarie 1, 2023

ISU Giurgiu: Intervenţii în minivacanţa de Mica Unire

Must Read

Pompierii au fost la datorie în perioada 21-24 ianuarie a.c., pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal:

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 50 de situații
  • ridicarea unui proiectil exploziv din localitatea Slobozia

         Proiectilul exploziv a fost găsit, sâmbătă după-amiază, pe un teren viran din localitatea Slobozia. Bărbatul care l-a descoperit nu și-a dat seama de pericol, l-a ridicat și l-a dus acasă. Din fericire, ceilalți membri ai familiei au anunțat autoritățile pentru că au bănuit că obiectul respectiv face parte din categoria muniției neexplodate.

         Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la fața locului și au constatat faptul că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 100 mm.

         Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

  • stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case din localitatea Pietrele

Evenimentul s-a produs în noaptea de luni spre marți. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu și Punctului de Lucru Greaca care au constatat faptul că incendiul se manifesta la nivelul coșului de fum al unei case. Din fericire, fumul degajat a fost observat la timp, iar incendiul a fost stins până să se extindă.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);
  • păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului;
  • îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;
  • tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.).

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Comunicat şi foto: ISU Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Preşedintele CJ Giurgiu şi-a scos (temporar?!) din lista de investiţii proiectul privind proiectarea CAMPUSULUI POLITEHNIC. Asta, după ce a ţipat ca din gură de...

Nu se mai înţelege nimic din ce se spune şi ce se face la Consiliul Judeţean Giurgiu. După ce,...

More Articles Like This