miercuri, februarie 1, 2023

Deputat Cristina Elena Dinu: „Şeful Consiliului Judeţean Giurgiu, (PNL) Dumitru Beianu, nu s-a simţit niciodată preşedinte al tuturor giurgiuvenilor şi a acţionat ca atare, ori de câte ori a avut ocazia”

Must Read

„𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗡𝗨 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝗼𝗿𝗺𝗶 #𝗰𝗮̆𝗹𝗮̆𝘂𝗹 𝗶̂𝗻 𝘃𝗶𝗰𝘁𝗶𝗺𝗮̆!!!

Şeful Consiliului Judeţean Giurgiu, (PNL) Dumitru Beianu, nu s-a simţit niciodată preşedinte al #tuturor giurgiuvenilor şi a acţionat ca atare, ori de câte ori a avut ocazia. În fapt, la începutul mandatului, pe un post local de televiziune, domnul Beianu declara nonşalant că cine e cu ei primeşte bani, cine nu, NU, asta e!

De când a preluat frâiele judeţului, acesta n-a făcut altceva decât să îi #pedepsească pe cei care locuiesc în comunele administrate de social-democraţi. Fără excepţie, din 2020 încoace, liberalul Beianu a dat #foarte_puţini bani primăriilor conduse de edili #PSD, la toate alocările financiare făcute de CJ Giurgiu. Chiar dacă, în campaniile electorale, domnul preşedinte a promis că va „reclădi Giurgiu”, NU doar o parte din el.

Nu numai că nu a #reclădit nimic, dar a şi pus piedică #dezvoltării unor comunităţi, dintr-o ambiţie politică dusă la extrem. Aşa se întâmplă şi cu bugetul pe anul #2023 care nu ţine cont de realităţile din comunele judeţului şi care alocă, la repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venit, foarte puţini bani primăriilor conduse de social-democraţi, deşi multe dintre acestea au numeroase proiecte care necesită #cofinanţări.

Astfel că, #motivul atacării în contencios-administrativ a hotărârii Consiliului Judeţean privind bugetul nu are legătură nici cu #PSD şi nici cu Marian Mina, ci cu modul în care acest buget a fost conceput!

Toate bugetele de până acum ale preşedintelui Beianu au fost întocmite în acelaşi mod, numai că, până acum, nu avea cine să #verifice şi, cu atât mai puţin, să atace aceste #hotărâri de CJ, pentru că la conducerea Prefecturii se afla „tehnocrata” Aneta Matei care a ajuns, între timp, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, din partea PNL. Şi vorba proverbului „Corb la corb nu-şi scoate ochii”!

Cât despre #prefectul Florentina Stănculescu, fost #director_economic al Consiliului Judeţean Giurgiu, timp de mulţi ani, şi recunoscută pentru #profesionalismul său, nu se poate spune că nu ştie despre ce vorbeşte atunci când vine vorba de bugete.

În bugetul domnului Beianu, comune cu peste 3.000 de #locuitori primesc sume de cinci ori mai mici decât acelea cu 1.800 locuitori şi nu se ţine cont în alocare de numărul #mare de proiecte pe care le au primăriile conduse de #PSD, pretinzând că nu s-a ştiut de ele, repartizările făcute neavând la bază niciun criteriu viabil.

N-au nicio relevanţă alocările făcute de Guvern din fondul de #rezervă către UAT-uri, invocate de preşedintele Beianu, pentru că ele nu fac parte din bugetul CJ.

În concluzie, atacarea hotărârii CJ privind bugetul pe anul 2023 s-a făcut pentru că, într-adevăr, acest buget NU a fost întocmit conform prevederilor #legale, indiferent de ce #pretexte invocă acum preşedintele Beianu.

Dacă, într-adevăr, îl interesează #situaţia judeţului,𝐈̂𝐍 𝐈𝐍𝐓𝐄𝐆𝐑𝐀𝐋𝐈𝐓𝐀𝐓𝐄𝐀 𝐋𝐔𝐈, şi doreşte ca UAT-urile să nu aibă niciun fel de problemă în legătură cu cofinanţările pentru proiecte, domnul preşedinte Beianu poate să #adopte, după criterii corecte şi echitabile, un nou buget şi să înceteze să se mai #victimizeze.

Dumnezeu să le dea gândul cel bun!”- preşedinte OFSD Giurgiu, deputat Cristina Elena Dinu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Preşedintele CJ Giurgiu şi-a scos (temporar?!) din lista de investiţii proiectul privind proiectarea CAMPUSULUI POLITEHNIC. Asta, după ce a ţipat ca din gură de...

Nu se mai înţelege nimic din ce se spune şi ce se face la Consiliul Judeţean Giurgiu. După ce,...

More Articles Like This