sâmbătă, martie 25, 2023

Comisia Europeană a aprobat Planului Național Strategic al României pentru perioada 2023-2027

Must Read

Comisia Europeană a aprobat Planului Național Strategic al României pentru perioada 2023-2027, un document strategic vital pentru agricultura țării noastre.

Miniștrii PSD ai Agriculturi au reușit performanța extraordinară de a recupera timpul irosit în guvernarea de Dreapta – ministeriatul lui Oros  și de a repune rapid România pe lista țărilor care au finalizat Planurile Naționale Strategice. Agricultura țării noastre va beneficia de 15,83 de miliarde de euro, din fonduri europene, în următorii 4 ani.

o        1900 de pagini are Planul Național Strategic! A fost o muncă intensă care a implicat și un amplu proces de consultare cu cei peste 160 de parteneri – organizații publice și private, dar și o corespondență consistentă cu Comisia Europeană.

o        Se poate afirma, clar și răspicat, că datorită echipei PSD de la ministerul Agriculturii România are din nou o strategie de dezvoltare a agriculturii coerentă, echilibrată și bine pusă la punct, ce asigură predictibilitate și mai ales suport consistent pentru  fermierii noștri.

o        Petre Daea, ministrul Agriculturii: ”…am reușit să recuperăm rapid etapele care rămăseseră în urma din cauza lipsei totale de implicare din perioada 2020-2021. Avem deja pregătită legislația națională subsecventă pentru a da drumul consultării publice, astfel încât fermierii și toți cei interesați să cunoască în detaliu tot ce ține de implementarea Planului Național Strategic.”

o        Fondurile disponibile din Planul Național Strategic 2023-2027  sunt repartizate astfel:

o        Plăți directe – 9,78 mld. euro din Fondul European de Garantare Agricolă  (FEGA)

o        Intervenții sectoriale –  151,7 mil. euro

o        Dezvoltare rurală – 5,03 mld. euro din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR)

o        PNS prevede 89 tipuri de intervenții, incluzând 51 intervenții prin FEGA și 38 intervenții prin FEADR, cu accent către rezultate și performanță, pentru a atinge obiectivele europene și naționale.

Comunicat PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Ce mesaje au transmis deputatul Natalia Intotero şi prefectul de Giurgiu, Florentina Stănculescu, la Conferinţa de alegeri a OFSD Giurgiu?

Deputatul Natalia Intotero, prezent la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a OFSD, pe 21 martie, a vorbit despre Legile Educaţiei...

More Articles Like This