luni, aprilie 22, 2024

Comisia Europeană a aprobat Planului Național Strategic al României pentru perioada 2023-2027

Must Read

Comisia Europeană a aprobat Planului Național Strategic al României pentru perioada 2023-2027, un document strategic vital pentru agricultura țării noastre.

Miniștrii PSD ai Agriculturi au reușit performanța extraordinară de a recupera timpul irosit în guvernarea de Dreapta – ministeriatul lui Oros  și de a repune rapid România pe lista țărilor care au finalizat Planurile Naționale Strategice. Agricultura țării noastre va beneficia de 15,83 de miliarde de euro, din fonduri europene, în următorii 4 ani.

o        1900 de pagini are Planul Național Strategic! A fost o muncă intensă care a implicat și un amplu proces de consultare cu cei peste 160 de parteneri – organizații publice și private, dar și o corespondență consistentă cu Comisia Europeană.

o        Se poate afirma, clar și răspicat, că datorită echipei PSD de la ministerul Agriculturii România are din nou o strategie de dezvoltare a agriculturii coerentă, echilibrată și bine pusă la punct, ce asigură predictibilitate și mai ales suport consistent pentru  fermierii noștri.

o        Petre Daea, ministrul Agriculturii: ”…am reușit să recuperăm rapid etapele care rămăseseră în urma din cauza lipsei totale de implicare din perioada 2020-2021. Avem deja pregătită legislația națională subsecventă pentru a da drumul consultării publice, astfel încât fermierii și toți cei interesați să cunoască în detaliu tot ce ține de implementarea Planului Național Strategic.”

o        Fondurile disponibile din Planul Național Strategic 2023-2027  sunt repartizate astfel:

o        Plăți directe – 9,78 mld. euro din Fondul European de Garantare Agricolă  (FEGA)

o        Intervenții sectoriale –  151,7 mil. euro

o        Dezvoltare rurală – 5,03 mld. euro din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR)

o        PNS prevede 89 tipuri de intervenții, incluzând 51 intervenții prin FEGA și 38 intervenții prin FEADR, cu accent către rezultate și performanță, pentru a atinge obiectivele europene și naționale.

Comunicat PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This