sâmbătă, decembrie 2, 2023

Deputat Marian Mina: „Haosul din Învăţământ continuă, cu efecte dezastruoase pentru viitorul copiilor din ţara noastră!”

Must Read

„Haosul din Învăţământ continuă, cu efecte dezastruoase pentru viitorul copiilor din ţara noastră!

Fără să aibă vreo vină, sute de mii de elevi sunt condamnaţi, în continuare, la lipsa de educaţie pentru că unele măsuri nu au fost luate la timp, iar altele nu au nicio noimă.

? Pentru mulți copii, condiția de 60% grad de vaccinare a personalului unității de învățământ înseamnă suprimarea dreptului constituțional la educație, deoarece sunt trimişi să înveţe on-line şi nu au această posibilitate.

❌ Chiar ministrul Educației spunea, în ianuarie, că 237.000 de elevi nu acces la internet, iar 287.000 de elevi nu au echipamente IT. Totodată, potrivit unei cercetări a organizaţiei „Salvați Copiii”, jumătate dintre copiii din învățământul primar, gimnazial și liceal/profesional, au la dispoziție în familie doar telefonul mobil, ceea nu permite o participare reală la actul educațional.

? Ce vor face aceştia la examenele de anul viitor, având în vedere că şansele lor de a promova sunt mult mai mici față de ceilalți elevi care pot participa cu prezență fizică la cursuri?

? La fel de grav este că nici acum nu s-a rezolvat problema testării în şcoli, aşa cum s-a promis! Asta, deşi autorităţile au avut la dispoziţie 3 luni în vacanţa de vară şi alte două săptămâni, în vacanţa forţată, ca să stabilească toate procedurile. Conflictul permanent dintre Ministerul Sănătăţii şi cel al Educaţiei privind activitatea didactică în contextul pandemiei trebuie să înceteze! Din cauza acestor conflicte absurde, am ajuns în situația aberantă în care elevii sunt sancționați pentru ceva ce n-au făcut profesorii, personalul auxiliar din școli şi chiar autorităţile centrale!”- declaraţie preşedinte PSD Giurgiu, deputat Marian Mina.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Cum a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională? VEZI AICI!

Sute de giurgiuveni din municipiu au sărbătorit împreună, azi, Ziua Naţională a României. Manifestările de 1 Decembrie au debutat...

More Articles Like This