joi, mai 30, 2024

Marian Mina: „Liberalii de la Giurgiu, deci din prima organizaţie PNL pe ţară, trataţi cu spatele de Guvernul Cîţu. Le-au arătat unde le este locul”

Must Read

Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, a făcut această afirmaţie, într-o recentă emisiune, la Open TV.

Marian Mina a declarat că, deşi PNL-iştii s-au lăudat în campanii că, dacă vor avea toată puterea, în Giurgiu va curge „lapte şi miere”, judeţul nostru este tot la coada listei privind bani pentru dezvoltare.

Referitor la Planul de Redresare şi Rezilienţă, Comisia Europeană i-a spus a 3-a oară guvernului de dreapta că greşeşte în construcţia acestui plan şi-l întoarce. Aşa se întâmplă când guvernul este condus de incompetenţi şi de frustraţi. Dacă PNL crede că, prin acest Plan, mai inventează încă un portofel pentru activul de partid, se înşeală. Acest Plan de Rezilienţă trebuie discutat în Parlament, pentru că vorbim despre România, nu despre ţara lui Iohannis sau a lui Cîţu. Trebuie să vină în Parlament, să fie discutată împărţirea fondurilor, astfel încât să fie echitabilă, nu să se ducă totul în vestul ţării. Pentru că, din păcate, din nou, sudul României este vitregit. Iar la Giurgiu este şi mai rău. Este posibil nici să nu fim eligibili.

Deşi PNL Giurgiu este prima organizaţie pe ţară, este tratată cu spatele. Nici măcar pe Anexa 703, nu am primit nimic. Aşa cum am mai spus, prin această anexă, ilegală, sunt pedepsite comunităţile care au ales PSD, pentru că 98% din fonduri merg doar către comunităţile conduse de PNL, USR şi UDMR”, a spus Marian Mina.

De asemenea, deputatul social-democrat giurgiuvean a afirmat că mulţi dintre primarii PNL din judeţul nostru sunt nemulţumiţi de conducerea Consiliului Judeţean, respectiv a PNL Giurgiu.

Foarte mulţi sunt nemulţumiţi, pentru că au minţit, au fost duşi cu vorba, nu li se mai răspunde la telefon(…). În ceea ce priveşte bugetul Consiliului Judeţean Giurgiu, în 2021, acesta va fi mai mare cu 4 milioane de lei. Voi fi foarte atent cum va fi întocmit acest buget şi cum se vor împărţi fondurile către unităţile administrativ-teritoriale. Sper că nu se va întâmpla ca în septembrie anul trecut, când din fondul de rezervă au primit 8 miliarde primarii care au trecut la PNL, iar cei care au rămas în PSD, doar 2 miliarde. Dar dacă se va întâmpla, voi avea discuţii cu colegii mei din PSD, cu primarii noştri, şi luăm în calcul atacarea bugetului în contencios administrativ”, a mai spus Marian Mina.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Nicolae Barbu şi echipa PSD Giurgiu continuă întâlnirile cu giurgiuvenii. „Giurgiu a stat pe loc, în ultimii 4 ani, iar oamenii vor schimbare”

Echipa de campanie a PSD Giurgiu şi candidatul social-democrat la funcţia de primar, Nicolae Barbu, au mers, seara trecută,...

More Articles Like This