joi, martie 28, 2024

Bunuri estimate la 42.000 de euro, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în Vama Giurgiu

Must Read

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat ascunse, printre bagajele încărcate într-un autocar, produse de parfumerie, articole vestimentare și de încălțăminte, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La data de 21.03.2021, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra unui autocar care efectuează curse regulate de persoane, pe ruta Turcia-România.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala mijlocului de transport, printre bagaje, mai multe pungi de culoare neagră ce conțineau  271  produse de parfumerie, 88 articole de încălțăminte și 132 articole vestimentare, inscripţionate cu numele și însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că posesorul bunurilor este un cetățean turc, în vârstă de 26 de ani, pasager al autocarului. Acesta a declarat că a achiziționat produsele sus-menționate din Turcia, pentru a le comercializa în România.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 212.200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, față de persoanele în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comunicat de presă ITPF Giurgiu

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Atenție, exercițiu! Intervenție în caz de cutremur și incendiu, la o școală din Giurgiu

Detașamentul de Pompieri Giurgiu organizează miercuri, 27 martie a.c., începând cu ora 12:00, un exercițiu la Școala Gimnazială nr....

More Articles Like This