joi, decembrie 7, 2023

Directorul medical al Spitalului Giurgiu: “Este foarte important să simţim că avem un sprijin în Consiliul Judeţean! De câţiva ani, toată atenţia a fost îndreptată către sănătate, către dotarea şi reabilitarea Spitalului”

Must Read

Medicul Amalia Preda, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, a făcut aceste declaraţii în cadrul conferinţei de presă prin care a fost anunţată implementarea proiectului „Dotare medicală performantă pentru STOPare COVID 19 la nivelul județului   Giurgiu – CO-STOP”.

„Am ocazia, în acest moment, să mulţumesc Consiliului Judeţean Giurgiu, în numele colegilor mei, pentru implementarea tuturor proiectelor de care beneficiază Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. De câţiva ani, toată atenţia autorităţilor judeţene a fost îndreptată către sănătate, către dotarea şi reabilitarea unităţii noastre sanitare. Este foarte important să simţim că avem un sprijin în Consiliul Judeţean. Nu visam că o să avem mamograf, aparate de radiologie digitală, ecografe şi toate dotările din prezent, dar iată că le avem!”.

 În ceea ce priveşte proiectul european lansat astăzi oficial, medicul Amalia Preda a explicat de ce este unul  extrem de util.

„Ne va ajuta foarte mult să acordăm toată atenţia şi tot sprijinul pacienţilor internaţi la noi, cu COVID-19. Ne va permite să ne protejăm noi, ca şi medici, asistenţi, personal medical, de acest virus. Şi, pe de altă parte, să acordăm atenţia necesară unor pacienţi imprevizibili ca şi evoluţie, în sensul că ei pot veni fără simptome sau cu simptome extrem de uşoare şi se pot agrava. Achiziţionarea acestor echipamente ne va permite să monitorizăm pacienţii îndeaproape, să fim extrem de atenţi la parametrii lor, să surprindem agravarea şi, astfel, să intervenim rapid. Proiectul ne va ajuta şi pe viitor, pentru că, probabil, ne aşteaptă o toamnă şi o iarnă cu multe cazuri, mult mai multe şi mult mai grave, întrucât se vor amesteca, să zic aşa, cu virozele obişnuite şi cu virusul gripal. Ne aşteptăm la o explozie de cazuri, astfel încât, proeictul ne va ajuta să venim în sprijinul tututor pacienţilor judeţului, COVID pozitivi

Directorul medical al SJU Giurgiu a oferit presei locale şi date statistice despre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus şi internaţi la Giurgiu.

Astfel, din martie şi până în prezent, au fost internaţi la Spitalul Judeţean 246 de pacienţi. 51 dintre ei au fost transferaţi, 15 la Spitalul Bolintin, iar 36 la unităţi sanitare din Capitală. Nu am avut niciun deces, la Spitalul Giurgiu.

Cu ajutorul aparatului Real Time PCR, cumpărat tot de Consiliul Judeţean Giurgiu, au fost efectuate 3873 de teste, de la momentul punerii în funcţiune a acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina:”NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi investiţii!”

"NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi...

More Articles Like This