vineri, aprilie 26, 2024

Marian Mina, despre Prefectura Giurgiu: „Atât timp cât te ocupi de politică, nu ai cum să gestionezi criza COVID-19”

Must Read

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, social-democratul Marian Mina, a făcut această declaraţie, ieri, în conferinţă de presă.

Mai întâi, Marian Mina a vorbit despre situaţia dezastruoasă, la nivel naţional, în ceea ce priveşte criza coronavirusului.

„Situaţia este scăpată total de sub control! Guvernul Orban a dus România pe fundul prăpastiei. Din cauza modului defectuos în care Executivul (nu) a gestionat criza coronavirusului, am ajuns, din păcate, ciumaţii europei şi, după cum bine ştiţi, foarte multe state nu ne mai primesc. Mai rău este că instituţiile statului au devenit adevărate focare de răspândire a virusului. În Guvern, fiecare face ce-l taie capul. Una spun la TV şi ne învaţă pe noi, alta fac ei. Măştile pe care Guvernul le-a achiziţionat la preţuri astronomice, aprobate prin lege pentru a fi distribuite gratuit, n-au ajuns nici până acum la români. Sincer, nu ne miră haosul din ţară, pentru că toată populaţia îl vede pe premier la şpriţ în Guvern şi pe preşedintele Iohannis fără mască, la diferite întâlniri. Ce pretenţii avem ca ceilalţi să respecte purtatul măştii, dar şi regulile de distanţare?”, a spus Marian Mina.

Cum e turcu şi pistolu

Şi la Giurgiu, aceeaşi incompetenţă crasă o întâlnim la reprezentanţii Guvernului în teritoriu.

„Geambaşii din Prefectura Giurgiu asistă neputincioşi la răspândirea acestui virus. După cum ştiţi, sunt câţiva directori de deconcentrate şi angajaţi de acolo infectaţi cu COVID 19. Este consecinţa modului în care Prefectura Giurgiu, prin doamna prefect, a înţeles să gestioneze criza coronavirusului. Acesta este doar rezultatul modului defectuos în care Prefectura a coordonat campania de luptă împotriva COVID-19. Nu mă mir că s-au îmbolnăvit acei şefi de deconcentrate, în condiţiile în care au fost chemaţi aproape zilnic la Prefectură. Însă, în loc să încerce împreună să limiteze răspândirea virusului, Prefectura punea la cale hărţuirea primarilor şi a candidaţilor noştri la alegerile locale. În loc să facă ceea ce trebuie să facă un prefect, doamna face politică. Am înţeles că duminica trecută, a participat chiar la un sondaj de opinie, în Floreşti- Stoeneşti. Cum este posibil aşa ceva?

Din păcate, cred că vor fi mult mai mulţi şefi ai mai multor deconcentrate cu probleme. Alaltăieri, la întâlnirea despre care doamna prefect spunea că s-au purtat măşti şi unde au fost mai mulţi directori, vă asigur că nu s-a purtat nicio mască!”, a subliniat Mina.

Social-democratul giurgiuvean a salutat o declaraţie a unui politician din PMP Giurgiu care a tras, la rândul său, un semnal de alarmă cu privire la presiunile la care sunt supuşi primarii giurgiuveni.

„Am văzut declaraţia domnului Burlacu de la PMP. Şi dumnealui trage un semnal de alarmă referitor la presiunile pe care Prefectura Giurgiu le face asupra candidaţilor sau primarilor. Îi salut declaraţia şi mă bucur că mai are cineva curajul să iasă şi să spună public cum stau lucrurile. Atât timp cât te ocupi de politică, nu ai cum să gestionezi criza COVID-19! Într-adevăr, candidaţii şi primarii noştri sunt ameninţaţi că, dacă nu vor semna pentru a candida de la PNL, le vor fi daţi afară de la serviciu membri ai familiilor lor, sunt ameninţaţi cu tot felul de controale de la Garda de Mediu, ITM, Finanţe. Iar lucrurile acestea se vor întâmpla în următoarele zile! Le cer încă o dată să oprească aceste abuzuri şi să pună capăt acestei hărţuiri, unice în istoria judeţului nostru!”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Giurgiuvenii din Bucşani au şansa, pe 9 iunie, să pună la conducerea Primăriei un om al comunei, un om serios şi gospodar....

Duminică, 21 aprilie, giurgiuvenii din Bucşani au onorat invitaţia social-democratului Sandu Toma de a participa la evenimentul de lansare...

More Articles Like This