luni, iunie 17, 2024

ULUITOR! Cum de-a devenit Giurgiu, brusc, mare furnizor de măşti de protecţie?! Cele confiscate în Vama Otopeni ar fi speciale pentru zidari…

Must Read

Numele judeţului nostru a apărut, aşa cum ştiţi, în cele două mari scandaluri ale momentului, legate de achiziţionarea sau furnizarea de măşti de protecţie pentru personalul medical!

Prima „bombă” a fost achiziţionarea de către Guvern, cu 12 milioane de euro, a 1,75 de milioane de măşti, de o firmuliţă din Uzunu, cu obiect de activitate: comercializarea de produse alimentare, alcool şi tutun şi un singur angajat. Preţul pentru o sigură mască ar fi undeva la 30-38 de lei.

Toată România s-a arătat indignată şi a cerut, pe reţelele de socializare, ca instituţiile abilitate să se sesizeze în acest caz şi Guvernul să răspundă: urgenţă, urgenţă, dar chiar aruncăm banii pe fereastră? Buzunarele cui s-au umplut, urgent, de fapt?

Doar nişte gazetari supăraţi pe unii politicieni s-au gândit să distragă atenţia de la principalii vinovaţi şi au lansat minciuna că, în spatele „buticului”, ar fi senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău şi fostul ministru Teodorovici.

Urât şi complet lipsit de profesionalism! Dar e cumva de înţeles dacă, potrivit surselor noastre, în spatele publicaţiei respective, Comisarul.ro, n-ar fi altcineva decât crizatul Rareş Bogdan….

Niculae Bădălău a dezminţit, pe Facebook, informaţia că ar avea vreo legătură cu firma respectivă iar declaraţia lui o puteţi (re)citi AICI: https://www.facebook.com/niculae.badalau?epa=SEARCH_BOX

Apoi, Giurgiu a ieşit iar în fruntea ţării, cu scandalul măştilor destinate Crucii Roşii, confiscate în Vama Otopeni.

Gândul.ro notează: „Nu mai puțin de un milion de măști de protecție, în valoare de aproximativ 700.000 de euro, așeptate „cu sufletul la gură” de reprezentanții Crucii Roșii Române, pentru a fi distribuite, mai apoi, către unitățile Ministerului Afacerilor Interne din țară (poliție de frontieră, poliție, pompieri, SMURD, jandarmi), au fost confiscate în noaptea de 22/ 23 martie, în Vama Otopeni”.

Aici, lucrurile devin şi mai interesante, întrucât, potrivit surselor noastre demne de întreaga încredere, firma din Giurgiu care s-a ocupat de achiziţie şi transport ar avea nişte legături sănătoase cu foşti din ALDE, actualmente în PNL Giurgiu. Deoarece, în acest caz, s-au sesizat deja autorităţi abilitate, aşteptăm cu interes informaţii proaspete.

Ceea ce am reuşit noi să aflăm este că, de fapt, principalul motiv pentru care cele un milion de măşti de protecţie au fost confiscate este acela că nu sunt medicale,  ci ar fi speciale pentru cei care fac… zidărie. Vă daţi seama? Asta e ca faza cu acel comerciant care a băgat în sticle de spirt soluţie pentru geamuri şi le-a vâdut la suprapreţ. Inventiv românul, în vremuri grele… Nici unii giurgiuveni se pare că nu se lasă mai prejos!

Cât priveşte măştile destinate Crucii Roşii, aceleaşi surse ne-au declarat că a fost deschis dosar penal în acest caz.

Cine zicea că Giurgiu nu se remarcă prin nimic, în perioada asta? Iată că a ajuns mare, mare furnizor de măşti de protecţie. Sigur, pentru zidari sau la preţuri uriaşe, dar ce contează?

Ba contează! Iar senatorul Niculae Bădălău, în mesajul său de azi, pe Facebook, a cerut şi DNA să se sesizeze!

Achiziţii în procedură de urgenţă, am înţeles, dar nu ne batem joc de banii românilor, stimaţi guvernanţi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de caniculă, astăzi şi mâine

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă, valabil astăzi și mâine, în județul Giurgiu. În...

More Articles Like This