sâmbătă, iunie 22, 2024

ULTIMA ORĂ: Poliţistul Ionuţ Dobre, fiul primarului din Mihăileşti, trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Deşi trebuia să îl pună la dispoziţie, şeful IPJ, Cătălin Georgescu, nu ar fi făcut-o! Dobre a fost detaşat la ministerul lui Cuc!

Must Read

Uite cine vorbeşte! Înainte să arate cu degetul şi să dea lecţii de moralitate, unii chiar ar trebui să se uite mai întâi în propria ogradă! Acuzaţii de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 100.000 de euro, firme „de casă”, prietenii ce se lasă cu „detaşări”, ce-are IPJ-ul cu Ministerul Transporturilor via Primăria Mihăileşti?

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată, la Tribunalul Giurgiu, pe 17.07.2019, pe DOBRE IONUT. Poliţist al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, el a fost detașat la Ministerul Transporturilor, susţin surse judiciare.

DNA a cerut judecarea dosarului fiului lui Mihai Dobre, primar de Mihailesti, dar este implicată şi firma lor de paza: SC GUARANTEED GUARD SECURITY SRL, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

evaziune fiscala, in forma agravata (prejudiciu peste 100.000 €, ce se poate pedepsi cu închisoare între 7-12 ani) și

efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția (faptă ce poate fi pedepsită cu închisoare între 1-5 ani).

Conform normelor interne şi potrivit legii, politistul, fiind trimis in instanta, trebuia pus la dispoziție, lucru pe care, susţin surse, şeful IPJ Giurgiu, Cătălin Georgescu, nu l-ar făcut, la cererea… ghiciţi a cui?

Aceleaşi surse susţin că tocmai ministrul Cuc şi-ar fi băgat codiţa! Deci, Dobre nu a fost pus la dispoziţie, ci a fost detaşat la Ministerul Transporturilor.

Ştiam că sunteţi prieteni, dar nici chiar aşa…

Dacă informaţiile se confirmă- suntem siguri că organele abilitate vor face lumină şi vor comunica decizia lor-, nu cumva şi Cuc și Georgescu au încălcat legea pentru ca nu au intrerupt detașarea inculpatului la Ministerul Trasporturilor?

În iulie 2019, jurnaliştii de la discoverproject.ro publicau un reportaj pe tema firmei de pază „a primarului” care asigură „ordinea şi liniştea publică” în oraşul Mihăileşti.

„O plimbare pe strada principală a localității dezvăluie cum compania asigură paza pentru mai toate micile afaceri, dar și la supermarketul Profi, sucursala BCR, filiala Poștei Române sau Liceul Tehnologic Tiu Dumitrescu.

Micii întreprinzători care au contract cu firma de pază știu că este afacerea fiului primarului, dar susțin că ei se asigură astfel că au ușa deschisă la Primărie, iar costurile nu sunt atât de mari. Încasările anuale ale companiei de pază au fost în ultimii ani de aproape 2,5 milioane de lei.

Afacerea Guaranteed Guard Security (GGS) repetă schema care l-a pus pe Mihai Dobre în poziția de conflict de interese.

În 2010, el a acordat un contract similar fostei companii GGS (Gerula Guard Security) SRL, deținută atunci de fiica lui. 

Guaranteed Guard Security a fost înființată în 2014, în timpul procedurii de lichidare al Gerula Guard Security, tot în casa notarului public, pe Calea București 187. (…)

Pe 31 august 2017, Fiscul a executat silit compania Guaranteed Guard, pentru datorii restante în valoare de peste 900.000 de lei, cam cât înregistrase și fosta companie GGS.

Fiscul a scos atunci la vânzare trei proprietăți ale lui Ionuț Dobre, fiul primarului, inclusiv casa în care locuia.

Ionuț Dobre garantase o eșalonare de plată a datoriilor companiilor cu o ipotecă imobiliară, autentificată la notarul Sorin Ispas pe 29 noiembrie 2016.

La scurt timp, primarul Mihai Dobre a numit-o pe soția lui Ionuț Dobre ca șeful serviciului fiscal din localitate, după ce aceasta candidase și la funcția de consilier local în 2016″- scrie, printre altele discoverproject.ro.

Vom reveni cu amănunte despre acest caz!

Redacţia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

A treia zi de cod portocaliu, în județul Giurgiu

Valul de căldură va persista și mâine, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de...

More Articles Like This