sâmbătă, iunie 22, 2024

ULUITOR! În loc să auzim despre autostrăzi şi drumuri naţionale moderne, de la Cuc din birou „şoaptele” sunt despre şpăgi şi afaceri… Ministrul: „De ce să mă duc la DNA?” CINE CE „şopteşte”, AICI!

Must Read

Jurnaliştii de la B1 TV au prezentat un material incendiar, în care este prezentată o înregistrare din biroul ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, în care se vorbeşte despre afaceri de zeci de milioane de euro și șpăgi de cel puțin 500.000 de euro.

Materialul a fost prezentat, în exclusivitate, la emisiunea
”Dosar de politician” realizată de jurnalistul B1 TV Silviu Mănăstire.

Vă redăm mai jos câteva fragmente, întregul material putând fi studiat AICI

„În aprilie 2017, Iosif Szentes, director CFR Călători la acea vreme, a fost chemat de ministrul Răzvan Cuc la el în birou. Szentes îi spune lui Cuc faptul că se fac presiuni mari pentru îndepărtarea sa din funcție și că persoana care trebuia să-i ia locul, Valentin Dorobanțu, e un personaj controversat, implicat în mai multe scandaluri, cu probleme de integritate și un apropiat de Grupul Feroviar Român (GFR), controlat de Gruia Stoica. 

Răzvan Cuc îi răspunde că nu are ce face, pentru că decizia fusese deja luată, și poate doar să-i ofere alte funcții. Szentes îi mai spune ministrului că i s-a oferit șpagă 500.000 de euro să rezolve o licitație și dacă nu ia banii, o să se dea niște bani cuiva numai să se rezolve problema.

Peste câteva luni, când Răzvan Cuc nu mai era la Ministerul Transporturilor, Iosif Szentes chiar a fost schimbat prin ordin de ministru. 

După ce a revenit în Guvern, Răzvan Cuc a avut grijă să-l numească în funcția de director CFR Călători fix pe Valentin Dorobanţu, cel despre care se spune în înregistrare că face presiuni cu bani să ia funcția.

Întrebat de ce nu s-a dus la DNA, de vreme ce a auzit chiar în biroul său despre șpăgi de 500.000 de euro, ministrul Cuc a răspuns: ”De ce să mă duc la DNA a venit cineva să-mi dea ceva? De ce nu s-a dus domul Szentes?”

Material B1 TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

A treia zi de cod portocaliu, în județul Giurgiu

Valul de căldură va persista și mâine, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de...

More Articles Like This