sâmbătă, iunie 22, 2024

GALERIE FOTO: Primul tren pe ruta Giurgiu-Grădiştea, după 4 ani

Must Read

Săteni din Comana, invitaţi din administraţie, demnitari şi jurnalişti locali au participat vineri, 28 aprilie, la un eveniment deosebit pentru transportul din judeţ. După 4 ani, a fost redeschisă circulaţia rutieră pe traseul Giurgiu-Grădiştea, o primă etapă dintr-un proiect privind reluarea rutei Giurgiu-Bucureşti, cu, evident, repararea Podului de la Grădiştea.

Redeschiderea primului tronson a fost decizia ministrului Transporturilor, giurgiuveanul Răzvan Cuc, prezent la evenimentul de azi.

Mai întâi, invitaţii organizatorilor s-au reunit în Gara Comana, au urcat în trenul special pus la dispoziţie pentru călătoria de azi, şi au mers cu încântare până la Gara Giurgiu Oraş.

„Am decis reluarea acestor curse datorită numeroaselor solicitări pe care le-am primit din partea giurgiuvenilor care locuiesc în comunele aflate pe traseul acesta. Această măsură va însemna, cu siguranţă, o creştere a mobilităţii populaţiei iar cei mai favorizaţi vor fi navetiştii, medici, elevi, profesori, studenţi”, a spus Răzvan Cuc.

Traseul are opt staţii şi este parcurs în circa o oră şi 20 de minute, preţul unul bilet fiind de 6,8 lei. Elevii beneficiază de o reducere de 50%, în timp ce studenţii au gratuitate. De asemenea, preţul unui abonament lunar estede 142,8 lei.

„Redeschiderea traseului Giurgiu-Grădiştea este un prim pas către reluarea circulaţiei feroviare dintre Giurgiu şi Bucureşti, în condiţiile în care la începutul anului viitor urmează să fie organizată licitaţia pentru refacerea podului de la Grădiştea. Ne dorim ca lucrările să fie finalizate în 2019. În paralel cu refacerea podului de la Grădiştea, se va lucra la modernizarea întregului traseu dintre Giurgiu şi Bucureşti Nord, inclusiv a gărilor, dar şi la achiziţionarea de material rulant performant, astfel încă trenurile să poată circula cu viteze de 160 km/h. Acum, trenurile care circulă între Giurgiu şi Grădiştea au o viteză de 120 km/h”, a mai declarat ministrul Răzvan Cuc.

Astfel, de azi, între Giurgiu şi Grădiştea vor circula câte şase trenuri zilnic. Primul pleacă din gara Giurgiu Oraş la ora 4.20, iar ultimul soseşte la ora 18.40.

Mai multe imagini de la evenimentul de azi, AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=1922076691409599

Foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

A treia zi de cod portocaliu, în județul Giurgiu

Valul de căldură va persista și mâine, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de...

More Articles Like This