Mai bine de trei ore. Atât a durat şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu, vineri, 13 noiembrie. Era de aşteptat să se întâmple acest lucru, la fel cum era de aşteptat să se lase cu scântei. Scânteile s-au transformat, evident, într-un adevărat scandal. Culmea, nu între consilieri de la partide diferite, ci între liberali.
Dialogurile sunt de-a dreptul savuroase, deşi ceea ce s-a întâmplat acolo nu este demn de un judeţ care se vrea european, care se vrea în deplin consens cu ceea ce a strigat „strada”.
Cele mai apringi dispute au fost create, desigur, de punctele ce au vizat numirea unui alt reprezentant al CJ Giurgiu în cele trei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară. Este vorba despre ADI-urile „Iluminat Public Eficient”, „Sănătate asigurată prin apă curată” şi „Managementul eficient al deşeurilor”.
Liberalul Mihnea Boerescu s-a certat cu liberalul Vasile Mustăţea pentru Beianu, liberalul Dumitru Gavrilă a intervenit şi le-a cerut atât preşedintelui CJ, cât şi celui de la partid să nu-l mai bage la mijloc.
Vasile Mustăţea a declarat că nu există posibilitatea ca Dumitru Beianu(PNL) să revină asupra demisiei de la şefia ADI-urilor, pentru că acest lucru ar trebui parafat de către persoana juridică ce a confirmat calitatea respectivă. S-a vorbit de lipsa unor avize de legalitate, că nu există, că nici nu au rost, că nu s-au dat pe speţa asta. S-a vorbit că nu ar fi fost nicio solicitare înregistrată la Registratură, ba era, dar era dată prea târziu…
„Nu observaţi că e o luptă între Beianu şi Mustăţea? Domnule Mustăţea, acum sunteţi tehnocrat? Dar când eraţi preşedinte PNL, nu foloseaţi politicul în administraţie?(…) Treaba dumneavoastră ce faceţi, dar nu mă mai băgaţi pe mine în discuţii”, a spus Gavrilă, ţipând, de fapt la şeful(şefii) său…
Mihnea Boerescu a continuat să intervină, luându-i apărarea lui Beianu. Mustăţea s-a enervat, la un moment dat, şi a cerut să-i fie oprit acestuia microfonul. Constantin Buduru(Partidul Ecologist) şi-a sărit şi el din fire când l-a auzit pe Gavrilă că „adevărul e la mijloc” şi-a spus că oricum nu trebuia ca un singur om să fie şef la toate ADI-urile.
Liberalii mai să „sară” unul la altul, până la intervenţia calmă a conservatorului Constantin Basangiac(avocat). „Stimaţi colegi, ne transformăm în circari! Domnule Boerescu, eu reţin că ne-aţi prezentat într-o şedinţă anterioară faptul că Beianu a demisionat de la ADI-uri, noi am luat act de acest lucru şi nu se mai poate retracta”.
Şi de la acest punct, spiritele s-au mai calmat. Ca atare, s-a desfăşurat, ulterior, în linişte, procedura de vot pentru toate trei punctele aferente desemnării reprezentantului CJ în cele trei ADI-uri.
Cu majoritate de voturi, Aurelia Dobre(PSD) a fost aleasă la ADI-ul pentru apă, Ovidiu Andrei(ALDE)
la ADI-ul privind managementul deşeurilor şi Cristian Ştenghel(PSD)
la cel privind iluminatul public.