joi, decembrie 7, 2023

V-aţi ridicat cardul de sănătate? De la 1 septembrie, va fi OBLIGATORIU

Must Read

La nivelul judeţului Giurgiu, încă mai există persoane care nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate. Unii au rămas fără, deoarece nu le-a fost tipărit, alţii fie nu au fost acasă când l-a adus poştaşul, fie  l-au refuzat, l-au pierdut ori medicul lor de familie nu l-a înmânat.

În conferinţă de presă, marţi, 25 august, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Giurgiu, Liliana Doagă, a venit cu precizări şi informaţii noi în acest domeniu, având în vedere că, de la 1 septembrie, serviciile medicale vor fi efectuate doar în baza cardului de sănătate, desigur, în cazul celor pentru care a fost emis.

„Au fost returnate, de la momentul distribuirii, 14.000 de carduri ce au ajuns la CJAS. Dintre acestea 9.200-9.300 au fost redistribuite către medicii de familie din judeţ. 2.000 au fost date asiguraţilor de la sediul Casei iar 1.000 dintre giurgiuveni l-au pierdut”, a anunţat Doagă, precizând că în acest ultim caz, persoanele trebuie să plătească 15,5 lei pentru a-şi reface cardul.

De menţionat este că circa 100 de giurgiuveni, de toate vârstele, au refuzat cardul din motive religioase. Ei primesc o adeverinţă ce trebuie reînnoită la fiecare 3 luni.

Asiguraţii care încă nu au intrat în posesia cardului pot verifica dacă le-a fost emis acest document prin accesarea serviciului pus la dispoziţie de CNAS la adresa https://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html sau se pot adresa caselor de asigurări de sănătate în evidenţa cărora se află pentru verificare şi sau după caz pentru eliberarea cardului de sănătate.

Asiguraţii cărora, până la această dată, nu le-a fost emis cardul de sănătate pot beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestuia.

Cardul de sănătate este destinat şi devine obligatoriu pentru persoanele peste 18 ani.  La CJAS Giurgiu sunt înregistraţi, în acest moment, circa 120.000 de asiguraţi.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina:”NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi investiţii!”

"NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi...

More Articles Like This