sâmbătă, iunie 22, 2024

ADI A DECIS! Apă mai scumpă pentru giurgiuveni

Must Read

robinet-apa-picaturaO decizie anunțată de câteva luni a devenit, pe 23 septembrie, fapt: majorarea, cu aproximativ douăzeci de procente, a prețului la serviciul de apă-canal. În ședința AGA din 23 septembrie a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sănătate Asigurată Prin Apă Curată”, prin votul – ilegal, în opinia primarului Nicolae Barbu – a delegatului comunei Slobozia, s-au aprobat o serie de decizii care îi vor afecta pe locuitorii municipiului. Cea mai importantă dintre acestea este legată de majorarea prețului la apă și a tarifului la canalizare, de la 5,71 la 6,82 lei/mc. 

„De trei luni ne chinuim să nu treacă această majorare. Dar, mulțumită reprezentantului Consiliului Local Slobozia – care nu avea mandat din partea consilierilor de a vota, ci doar de a-i reprezenta – s-a ajuns în această situație. Cel mai probabil, domnul Mesaroș, în contrapartidă cu asigurarea locului de muncă (este angajat al Consiliului Județean) a votat tot în favoarea lui Beianu și a lui Mustățea. Am atacat în contencios administrativ ședința – despre care nici măcar nu am fost informați că este o ședință AGA, nouă, în adresa trimisă, ni s-a specificat că este vorba de o simplă ședință de lucru, deci nu am avut acces nici la ordinea de zi. Nu îmi închipui cum un acționar, care are doar trei procente din acționariatul APA SERVICE (și aici mă refer la Consiliul Județean, reprezentat prin Dumitru Beianu) poate decide pentru un oraș întreg. Eu i-aș propune acestui domn să își vadă de ograda lui, și să lase municipiul și municipalitatea în pace”, a declarat, într-o conferință de presă, primarul Nicolae Barbu.

Majorarea prețului la apă și canal vine după ce, în urmă cu circa trei luni, directorul SC APA SERVICE SA, Constantin Preda, prezentase consilierilor locali o informare prin care anunța, încă de atunci, această majorare. Și asta, în pofida faptului că atât Mustățea, cât și Beianu, doi susținători vehemenți ai extinderii ADI, dădeau asigurări că prețul la apă nu va crește!

Oana CĂLIN

1 COMENTARIU

  1. Haideti sa spunem adevarul.Banii europeni care au stat la baza modernizarii sau infiintarii serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare s-au dat cu anumite conditii privind eficienta.
    Hai sa nu dam cu pietre .
    Daca Mesaros este cel putin imoral si aveti dovada ca este si viceprimar si angajat al C J Giurgiu PSD sa-l inlocuiasca ca are acesta optiune si sa nu se mai lamenteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

A treia zi de cod portocaliu, în județul Giurgiu

Valul de căldură va persista și mâine, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de...

More Articles Like This