joi, iulie 25, 2024

Cei din fosta conducere a CAR Giurgiu, excluşi din rândurile structurii

Must Read

Preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor(CAR) Giurgiu, Ion Iorga, ne-a declarat, în urmă cu câteva momente, faptul că, la propunerea delegaţilor din sală, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, a fost luată decizia de a-i exclude pe cei care făceau parte din vechea conducere a CAR, în frunte cu Emil Câinaru.

„În timpul şedinţei au fost votate toate modificările Statutului CAR, a fost validată noua componenţă a Consiliului Director şi, de asemenea, la propunerea mai multor pensionari din sală, s-a decis şi excluderea din rândurile CAR a celor care făceau parte din vechea conducere, din cauza blocării aproape complete a activităţii Casei de Ajutor Reciproc Giurgiu”, ne-a spus Iorga.

Potrivit acestuia, nici până în acest moment, Instanţa nu a dat un prim termen de judecată în procesul intentat de Emil Câinaru, cel care a contestat faptul că CAR are noi lideri. Din acest motiv, situaţia CAR este incertă, iar conturile bancare ale structurii sunt blocate.

Întrebat dacă sunt şanse ca Emil Câinaru să-şi retragă acţiunea, Ion Iorga a specificat: „Am iniţiat chiar o mediere, să ne punem faţă în faţă, să vedem cum putem rezolva problema. Am vrut să facem o primă întâlnire sâmbăta trecută, pentru a putea veni azi(luni, 29 septembrie) cu o veste bună în faţa oamenilor, însă domnul Câinaru a spus că încă nu are acceptul de la toţi foştii consilieri pentru a-i reprezenta”.

Luni, 29 septembrie, zeci de membri ai CAR s-au reunit la Teatrul „Tudor Vianu”, la o Adunare Generală Extraordinară.

Printre punctele aflate pe ordinea de zi s-au numărat modificarea statutului CAR Giurgiu, raportul de activitate a noii conduceri, reprezentate de Ion Iorga, din 5 mai şi până pe 31 august 2014, dar şi aprobarea noului Consiliu Director al structurii, din care face parte şi Damian Ancu, şeful Direcţiei Judeţene Giurgiu a Arhivelor Naţionale.

14 articole din vechiul statut al CAR Giurgiu au fost modificate, noul document fiind „armonizat cu normele de funcţionare ale CAR la nivel naţional”, au spus cei de la prezidiu.

Una dintre cele mai importante modificări o reprezintă limitarea numărului de mandate la două ale preşedintelui CAR Giurgiu.

„Nimeni nu este preşedinte pe viaţă şi, de asemenea, cel mai indicat este ca preşedintele să nu depăşească vârsta de 75 de ani, pentru că, în mod firesc, apar tot felul de probleme de sănătate. La vârsta aceea, uităm unde ne lăsăm ochelarii, dar să avem în gestiune documente importante?”, a spus unul dintre membri CAR, luând cuvântul după prezentarea modificărilor aduse statutului.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This