duminică, aprilie 21, 2024

VIDEO/SCANDAL URIAŞ, în Letca Nouă, după ce utilajele Transgaz au intrat pe terenul unui fermier. Ce acuzaţii îi aduc oamenii primarului?

Must Read

Revoltă, ieri, în comuna Letca Nouă din judeţul Giurgiu, după ce utilajele Transgaz au intrat pe terenul unui fermier, pentru lucrări la introducerea unei conducte de gaze. Agricultorul şi mai mulţi colegi de breaslă s-au revoltat şi acuză ilegalităţi. La faţa locului au venit şi poliţiştii, dar şi presa naţională.

Fermierii îl acuză pe primarul PNL, Marian Negru, nu doar de indolenţă, ci şi de presupuse ilegalităţi, mai exact susţin că utilajele au intrat pe teren fără a fi respectată procedura de avizare şi fără vreo notificare.

În materialul video de mai jos puteţi asculta o convorbire telefonică între fermierul păgubit şi ministrul Agriculturii, Florin Barbu, dar şi o discuţie între acelaşi agricultor şi un reprezentant al Transgaz.

Ministrul Florin Barbu a declarat că, dacă nu există avize şi nici acte privind despăgubiri, plus o hotărâre de Guvern pe această speţă, atunci, normal că acţiunea a fost ilegală. „Nu poţi să intri pe terenuri fără autorizaţie!”, a spus Barbu.

„Primarul nu a vrut să ţină cont de mine, terenul a fost achiziţionat în concurenţă cu el şi de aici a pornit totul. Am un proiect pentru panouri fotovoltaice, este un teren grevat de sarcini, e înscris în Cartea Funciară. Sunt lucruri grave. Primarul nu a respectat procedura de avizare şi nici notificarea proprietarului. Au distrus o cultură de grâu pe 60 de hectare”, a spus şi fermierul.

Vom reveni cu amănunte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This