miercuri, februarie 21, 2024

Deputat Marian Mina: „Peste 200 de milioane de lei pentru agricultura locală, în 2024!”

Must Read

„Peste 200 de milioane de lei pentru #agricultura locală, în 2024!

În judeţul Giurgiu, peste 21.900 de fermieri vor beneficia, anul acesta, de subvenţii, finanţare şi investiţii din bugetul naţional şi fonduri europene, prin 72 de programe.

Este vorba despre sprijin pentru: tinerii fermieri, protejarea mediului şi bunăstarea animalelor, pentru soia, lucernă, legume şi fructe, pentru vaci de lapte şi carne de vită, ovine caprine, dar şi pentru agricultura ecologică.

De asemenea, peste 3.670 de fermieri din judeţul nostru vor aplica pentru programele:

  • Tomata – 3.000 de euro/ha/beneficiar/an
  • Usturoiul – 1500 euro/ha /beneficiar/an
  • Programul privind creșterea producției de cartofi – 200 euro/ha /beneficiar/an

Toate, cu o valoare agregată de 37.610.000 lei în anul 2024.

În plus, agricultorii giurgiuveni pot intra în programale nou lansate „Creditul fermierului” și „Subvenționarea cu 50% a energiei pentru irigații”, despre care găsiţi detalii în postarea anterioară.

Vă reamintesc şi celelalte măsuri adoptate de Guvernul condus de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în mai puțin de o lună de la acordul încheiat cu fermierii:

o        Echivalarea permisului de conducere categoria B cu TR1 precum și înmatricularea utilajelor doar pe baza înregistrării la primărie, fără obligativitatea CIV și ITP.

o        Acordarea 100 euro/ha pentru culturile din toamna anului 2022 și 100 de euro/animal pentru crescătorii de vaci de carne. Sprijinul se acordă proporțional și crescătorilor de porci și păsări pe baza unei formule de calcul. 

o        Actualizarea subvenției la motorină. Astfel, fermierii vor primi pentru anul 2024 subvenție la motorină la valoarea maxim posibilă, respectiv 2 lei/litru! Asta înseamnă carburant pentru agricultură mai ieftin cu 25%!

o        Amânarea ratelor fermierilor aflați în dificultate din cauza secetei”- preşedinte PSD Giurgiu, deputat Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

PSD: „Faptele vorbesc! 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, valoarea record a investiţiilor publice, în 2023”

„Faptele vorbesc! 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, a fost anul trecut valoarea record a...

More Articles Like This