vineri, iulie 19, 2024

PSD a lansat campania: „STOP violenţei împotriva femeilor!”

Must Read

PSD a lansat, marţi 28 noiembrie, campania „STOP violenţei împotriva femeilor!”. Toţi parlamentarii social-democraţi au îmbrăcat un tricou pe care este afişat un număr de telefon la care oricine poate suna, gratuit, oricând pentru îndrumări, consiliere ori sprijin.

Foto: Deputat PSD de Giurgiu Cristina Elena Dinu- Facebook

„PSD a fost și rămâne cel mai ferm și necondiționat adept al protejării și sprijinirii femeilor și al celor vulnerabili. A dovedit-o prin multe acțiuni și decizii, inclusiv de ordin legislativ, iar astăzi în plenul Parlamentului a lansat o nouă campanie! STOP violenței împotriva femeilor! Și pentru a evidenția determinarea sa politică în acest sens, premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD s-a manifestat explicit și a ținut să promoveze personal numărul de telefon la care se orice victimă poate apela pentru ajutor.

o        PSD cheamă la solidaritate pentru ca împreună să eliminăm violența asupra femeilor și violența domestică!

o        Orice femeie, orice copil, orice persoană abuzată trebuie să știe că NU este singură, că are unde să găsească sprijin!

o        La numărul de telefon gratuit 0800 500 333 oricine poate suna oricând pentru îndrumări, consiliere ori sprijin,  în funcție de nevoile și situația în care se  află.

o        O astfel de campanie se impune dat fiind că în primele 10 luni ale anului 2023, numărul faptelor penale în domeniul violenței domestice a crescut cu 4,85%, față de primele 10 luni ale anului 2022.

o        la fiecare 12 minute, o persoană este victimă a violenței.

o        66% din actele de violență sesizate sunt îndreptate împotriva femeilor.

o        80% dintre copiii abuzați sexual sunt fete”- transmit reprezentanţii PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina: „850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru agricultura naţională”

"850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru #agricultura naţională. Guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu a alocat, astăzi, aceşti...

More Articles Like This