sâmbătă, iunie 22, 2024

FOTO: Sute de baloţi din paie s-au făcut scrum, la Hulubeşti

Must Read

Aproximativ 300 de baloți de paie, care erau depozitați într-o gospodărie din localitatea Hulubești, au ars, ieri după-amiază, într-un incendiu. Echipajele ISU au intervenit astfel încât flăcările să nu se extindă la anexele gospodărești și la utilajele agricole aflate în apropiere.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și Stației Mihăilești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au fost sprijiniți cu un buldoexcavator pus la dispoziție de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Călugăreni.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 100 mp, iar cauza probabilă de producere a acestuia a fost autoaprinderea.

Pentru că ne aflăm în plină campanie agricolă, reamintim faptul că furajele se pot autoaprinde dacă sunt depozitate înainte de a fi uscate sau în locuri ce nu sunt ventilate corespunzător.

De asemenea, prin natura lor combustibilă, acestea se aprind foarte repede în prezenţa oricărei surse deschise de foc.

 Informare preventivă:

– depozitaţi paiele şi fânul numai după ce au fost uscate în prealabil;

– amplasaţi depozitul de furaje cât mai aproape de o sursă de apă;

– nu fumaţi și nu folosiţi flacără deschisă în apropierea depozitului de furaje;

– nu depozitaţi furajele în apropierea sau sub reţelele electrice, lângă căile ferate, drumurile publice sau pădurile aflate la distanţe mici faţă de acestea;

– amplasaţi nutreţurile la distanţe de siguranţă, astfel încât eventualele incendii produse să nu afecteze vecinătăţile (cât mai departe de casă, de bucătăriile de vară, de adăposturile animalelor, de cuptoare sau magazii);

– îngrădiţi şi curăţaţi de vegetaţia uscată terenul pe care îl folosiți pentru depozitarea furajelor;

– intrarea în depozitul de furaje trebuie să se realizeze pe un singur drum care va fi menţinut permanent liber pentru a permite accesul autospecialelor de intervenţie, în caz de incendiu.

Comunicat şi foto: ISU Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

A treia zi de cod portocaliu, în județul Giurgiu

Valul de căldură va persista și mâine, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de...

More Articles Like This