joi, decembrie 7, 2023

Deputaţii PSD de Giurgiu, vot pentru înăsprirea pedepselor în cazul adulţilor care agresează sexual minorii sub 16 ani

Must Read

Preşedintele PSD Giurgiu, deputat Marian Mina, a postat, pe Facebook, un mesaj, după ce a fost adoptat în Camera Deputaţilor proiectul de lege privind înăsprirea pedepselor în cazul adulţilor care întreţin relaţii sexuale sau agresează sexual un copil sub 16 ani:

„ÎNCHISOARE de la 7 la 12 ani pentru adulţii care întreţin relaţii sexuale sau agresează sexual un copil sub 16 ani!

Am votat, astăzi, în Camera Deputaţilor, proiectul de lege ce înăspreşte pedepsele pentru cei care comit asemenea fapte!

Un copil sub 16 ani nu are deplină capacitate de consimţământ, aşa că, cel care profită de inocenţa unui copil se numeşte agresor sexual, VIOLATOR şi trebuie tras la răspundere! Cât mai dur, pentru că aceşti MONŞTRI distrug vieţi!

Salut iniţiativa #PSD de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală pentru înăsprirea pedepselor pentru agresiunile sexuale, mai ales la adresa minorilor, şi mă bucur că a devenit LEGE!”

La rândul său, preşedintele OFSD Giurgiu, deputat Cristina Elena Dinu, a postat pe Facebook un mesaj pe acest subiect:

„Abuzurile şi agresiunile sexuale asupra unui copil vor lăsa urme adânci şi îl vor marca toată viaţa lui!

Iar cei care comit asemenea fapte trebuie să răspundă pentru asta şi să fie pedepsiţi aşa cum se cuvine!

Iniţiativa #PSD menită să aducă mai multă protecţie minorilor și să combată mult mai dur violul și agresiunile sexuale asupra minorilor, dar și infracțiunile conexe, s-a transformat în Lege.

#Camera_Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege prin care orice act sexual cu o persoană sub 16 ani este considerat viol!

Astfel, riscă închisoare de la 7 la 12 ani un adult care întreţine relaţii sexuale sau agresează sexual un minor sub 16 ani, indiferent dacă respectivul minor a consimțit sau nu. Se prezumă că, sub 16 ani, minorul NU are deplină capacitate de consimţământ. Prin urmare, nici un agresor sexual al unui minor NU mai poate scăpa de răspundere!

Această lege vine în contextul în care, în România, în anul 2021, peste 16.000 de adolescente şi tinere până în 20 de ani au devenit mame, iar circa 700 de dintre acestea aveau sub 15 ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina:”NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi investiţii!”

"NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi...

More Articles Like This