sâmbătă, iunie 22, 2024

PSD: “Niciun efort nu e prea mare, niciun demers nu e inutil, dacă astfel contribuie la încheierea grevei generale a profesorilor”

Must Read

Reprezentanţii Partidului Social Democrat au venit cu precizări pe tema crizei din educaţie.

Social-democraţii susţin că niciun efort nu e prea mare, niciun demers nu e inutil, dacă astfel contribuie la încheierea grevei generale a profesorilor și la reînceperea cursurilor în toate școlile.

După rundele de discuții cu sindicatele din weekend, președintele PSD Marcel Ciolacu continuă seria întâlnirilor cu reprezentanții elevilor și ai părinților, pentru a avea întreg tabloul protestului care a produs haos în educația copiilor, la cel mai nepotrivit moment posibil, înaintea încheierii anului școlar și a examenelor. Apoi, este prevăzută o nouă rundă de dialog cu liderii sindicali din Educație unde se fac eforturi pentru găsirea soluțiilor care să pună punct grevei. DAR: dreptul constituțional al profesorilor de a protesta și de a face grevă nu trebuie să afecteze dreptul constituțional al elevilor la educație.

o PSD are toată aprecierea și recunoștința pentru dascălii care n-au intrat în grevă și își onorează profesia protejând interesele elevilor lor.

o Sunt cadre didactice care consideră greva tardivă și nedreaptă pentru elevi; tocmai de aceea au ales să continue pregătirea, mai ales cu copiii care au examene

o Este nevoie de un compromis care să readucă școala la normal! PSD înțelege problemele, este deschis pentru dialog pentru a se ajunge la o soluție responsabilă pentru toate părțile”.

Totodată, social-democraţii precizează că declarațiile președintelui PSD au fost clare: „suspendăm negocierile politice până rezolvăm criza din Educație, care afectează milioane de familii din România. Negocierile politice nici nu ar putea continua în momentul de față: liderii sunt în discuții permanente cu sindicatele, cu părinții și elevii.

Președintele PSD a avut o atitudine corectă: este normal să lăsăm politica de-o parte când avem o astfel de criză. Este absurd să se insinueze că președintele PSD ar urmări întârzierea negocierilor politice, după ce s-a văzut că a încercat să rezolve cât mai repede greva din Educație, chemând sindicatele la discuții și în timpul weekend-ului.

o Dacă premierul Ciucă își va da demisia pe 26 Mai, se aplică procedurile constituționale. Guvernul în funcție va asigura interimatul, cu atribuții restrânse la gestionarea problemelor curente ale țării, președintele declanșează consultările politice în urma cărora acordă  mandatului de premier pentru formarea noului guvern și obținerea votului de învestitură în Parlament.

o În prezent nu mai există discuții politice – liderii coaliției sunt angajați în discuțiile cu toate părțile din educație. Continuă însă munca experților din partide care definesc politicile publice ce vor fi incluse în viitorul program de guvernare. Acestea nu sunt negocieri politice”- PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

A treia zi de cod portocaliu, în județul Giurgiu

Valul de căldură va persista și mâine, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de...

More Articles Like This