sâmbătă, aprilie 20, 2024

FOTO: Elevii de-a VIII-a din Vărăşti, pregătire gratuită la mate şi la română. „Caravana Educaţiei”, un proiect al TSD, a ajuns în comuna lor

Must Read

Circa 40 de elevi din clasele a VIII-a din Vărăşti vor beneficia de pregătire suplimentară la Matematică şi la Limba Română, înainte de Evaluarea Naţională 2023, ei fiind beneficiarii programului naţional al TSD România „Caravana Educaţiei”. Autocarul pregătit special pentru această campanie a poposit, ieri, la Vărăşti, acolo unde, alături de copii, au fost şi reprezentanţii TSD România, TSD Giurgiu, social-democraţi din diferite structuri ale PSD Giurgiu, primarul Adrian Măhălean, dar şi deputatul Cristina Elena Dinu şi senatorul Robert Cazanciuc.

Înainte ca elevii să înceapă cursurile gratuite, invitaţii le-au transmis celor prezenţi mesajul lor, atât în ceea ce priveşte „Caravana Educaţiei”, dar şi în ceea ce priveşte Evaluarea Naţională.

Dragoş Udvuleanu- preşedinte TSD Giurgiu:

Trebuie să te duci la școală. Trebuie. Trebuie să te duci la liceu. Trebuie să-ți iei o diplomă. Pentru că educația este singurul lucru pe care nimeni nu-l va putea lua înapoi de la tine. Iar asta merită această investiție. Educația dezvoltă cunoașterea, imaginația, oferă libertatea de a fi și de a gândi, invită la conștientizarea importanței dezvoltării individuale și colective prin cunoaștere și moralitate. În același timp, susține autoeducația și formarea de opinii, oferă premisele continuității procesului de educație de-a lungul vieții și invită la căutarea continuă a unui context de viață valoros din punct de vedere cultural și spiritual. De la aceste premise, anul trecut, TSD România, a pornit proiectul educațional -Caravana Educației- , menit să vină în sprijinul elevilor care vor susține în curând Evaluarea Națională. Încă de anul trecut, de la startul proiectului și până acum, am reușit să ajungem la mii de elevi din întreaga țară. Caravana Educației a avut ieri ca punct de staționare comuna Vărăști unde a interacționat cu peste 40 de elevi, venind în sprijinul lor în ceea ce privește susținerea examenelor din perioada imediat următoare. Mulțumim tuturor pentru susținere!

Cezar Stancu, preşedintele TSD Sector 3 şi unul dintre iniţiatorii programului „Caravana Educaţiei” :

„În România este, aşa cum ştiţi, o mare problemă cu rata abandonului şcolar. Mulţi copii aflaţi în pragul vârstei voastre renunţă, din păcate, la şcoală. Iar mesajul pe care TSD doreşte să îl transmită tuturor copiilor şi elevilor din România este să NU renunţaţi la şcoală! Pentru că, indiferent de cariera pe care doriţi să o alegeţi, indiferent dacă doriţi să practicaţi un sport sau să lucraţi în domeniul agricol, chiar şi pentru acest lucru este nevoie de şcoală. Doar oamenii care nu vă vor binele vor spune să lăsaţi şcoala, că nu este importantă. Dar noi, TSD, am vrut să iniţiem un proiect care să vă ajute în preajma acestui moment foarte important pentru voi, respectiv Evaluarea Naţională!”

Preşedintele OFSD Giurgiu, deputat Cristina Elena Dinu:

„Mă bucur să vă văd, astăzi, aici! Sunt mama unui băiat care a trecut prin Evaluare şi apoi prin Bacalaureat şi ştiu că acest examen este practic cel care vă va direcţiona şi vă va marca viitorul. Poate unii dintre voi vă gândiţi că aţi avea altceva de făcut în viaţă, însă, formarea voastră şi acest examen vă vor permite accesul la liceele pe care vi le doriţi şi, de acolo, probabil la viitoarea voastră carieră. Aşa îmi spuneau mie părinţii mei: indiferent unde te va duce viaţa, dacă te-ai pregătit şi ai o anumită profesie, te vei descurca şi aceasta este, practic, ideea care trebuie să vă călăuzească pe voi! Pregătirea voastră şi ceea ce veţi realiza cu propriile forţe vor rămâne şi vă vor asigura un ascendent în viaţă. Succes la evaluare, să vă realizaţi visurile şi să ajungeţi ceea ce v-aţi propus!”

Prim-vicepreşedinte PSD Giurgiu, senatorul Robert Cazanciuc:

„Voi vă pregătiţi acum de o etapă nouă în viaţă. E un moment mai dificil pentru voi, dar este foarte important să nu rataţi nicio ocazie ca aceasta ca să luaţi cât mai multe informaţii, pentru a vedea ce vi se potriveşte cel mai bine. Dacă vreţi să aveţi o viaţă frumoasă, să vă fie uşor şi să fiţi eficienţi, trebuie să vă urmaţi drumul vostru. Iar profesorii, familia trebuie să vă ajute să aveţi cât mai multe experienţe, dar să şi visaţi, ca puteţi ajunge oriunde! Profitaţi de acest program ce vă permite să luaţi legătura cu oameni care pot să vă inspire, care vă pot ajuta, ca să mergeţi pe drumul vostru pentru a avea o viaţă frumoasă!”

Anul trecut, Tineretul Social Democrat şi-a propus inițierea unui proiect național desfășurat sub forma unei caravane prin care s-a dorit să se meargă la “firul ierbii”, la cei care au cea mai mare nevoie de sprijin; copii din mediu rural si urban mic aflați în pragul primului examen serios: evaluarea națională.

„Prin implementarea acestui proiect, TSD nu dorește să se substituie sistemului de învățământ românesc, ci dorește să ofere un ajutor suplimentar tuturor acelora care apreciaza că au nevoie pentru promovarea evaluării naționale. Succesul acestui demers va fi meritul total al elevului, părinților, profesorilor și întregului sistemul de învățământ pe care l-au urmat în cei 8 ani. Inițiativa TSD dorește să se alăture eforturilor deja existente și inițiativelor similare de la nivel guvernamental și asociativ ONG.

 Având la dispoziție mai puțin de 2 luni până la data de 13.06.2022, începutul Evaluărilor Naționale, Caravana Educatiei va urmări implementarea unui program gratuit de “meditații” care să cuprindă un set de 10 lecții la materiile limba română și matematică„, transmit reprezentaţii TSD, iar mai multe detalii despre Caravana Educaţiei găsiţi AICI.

Mai multe fotografii de la evenimentul de ieri, găsiţi pe pagina noastră de Facebook Giurgiu Net Oficial

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This