joi, iulie 25, 2024

OPINIE: Cu gunoiul sub preş, la PNL Giurgiu

Must Read

S-a umplut, weekendul trecut, Facebook-ul cu poze şi filmuleţe (cele mai multe făcute de oameni care chiar n-au nicio treabă cu politica sau cu vreun partid) care înfăţişau imaginea dezolantă a munţilor de gunoaie din tot oraşul Giurgiu. Să-ţi faci cruce, nu alta! Că aşa ceva chiar nu s-a mai pomenit. Glumă, glumă, dar dacă eram în zonă de munte, ne lua dracu’, veneau şi urşii peste noi…

Revoltă, pe bună dreptate!

De 3 ani, Giurgiu nu doar că stă pe loc, ci face paşi repezi înapoi, sub administraţie liberală. Ăsta este adevărul şi nu-l spun doar eu, ci strigă giurgiuvenii treaba asta. Cât pot şi ei şi pe unde apucă, cenzuraţi, de altfel, prin locurile esenţiale. Însă, nu pot PNL-iştii şterge comentariile oamenilor, cât pot locuitorii Giurgiului să-şi arate revolta.

De 3 ani, PNL e la butoanele oraşului şi judeţului Giurgiu, corect? Ei au şi Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului şi majoritatea. Ei pot face drumuri, ei trebuie să strângă gunoiul! Nimeni altcineva!

Doar că, tot de 3 ani, dacă ceva merge prost, ei dau vina pe PSD. Au văzut că a ţinut, o vreme, şi au impresia că merge la nesfârşit. GREŞIT! Asta cu „Mina şi PSD” sunt de vină a devenit un laitmotiv enervant şi penibil, rostogolit permanent în mediul online.

Nu le-a ieşit pasenţa cu fabrica de baterii, pe care-au trâmbiţat-o intens, „e vina PSD”. Sunt gropi peste tot, „e vina PSD”, vulpile şi câinii ne-au cotropit, „e vina PSD”. Sunt munţi de gunoaie? „Mina şi PSD sunt de vină”.

Rămâi prost, pe cuvânt, şi deja e obositor să tot dai replică la atitudinea asta, dar nu ne lăsăm!

Culmea este că Marian Mina, fost preşedinte al CJ, în mandatul trecut, a fost singurul care a DEBLOCAT situaţia deşeurilor şi a deschis depozitul ecologic de la Frăteşti, un proiect rămas în impas din primul mandat al actualului şef de la judeţ, Dumitru Beianu. Vă mai amintiţi, probabil, scandalul cu Iridex şi EcoSud, dar, pentru cei care nu, vom reveni cu detalii, întru împrospătarea memoriei colective!

Mina şi-a terminat mandatul în 2020. Depozitul era perfect funcţional, EcoSud opera conform contractului, şi îl întrebăm acum pe domnul Beianu, de ce a reziliat contractul cu această firmă şi ce credea că o să se întâmple dacă face asta? Cine ar trebui să preia serviciul cu pricina(Iridex, cumva?) şi de ce nu se întâmplă mai repede? Dacă sunt probleme din punct de vedere legal, de ce nu se revine la normalitate? Şi apoi, dacă moare de grija oamenilor, de ce domnul preşedinte al CJ nu dă bani Primăriei PNL, din excedent, de exemplu, ca să plătească rapid datoriile de care se vorbeşte? Ce-are sula, ne scuzaţi, cu Prefectura?

Ce legătură au Mina, Dinu şi PSD cu ce fac sau nu fac PNL-iştii care sunt la butoane de 3 ani? Dacă, în 3 ani, liberalii nu au fost în stare să mişte lucrurile, să le pună în ordine, poftim, şi să „dezvolte” Giurgiu, aşa cum au promis, ce ne garantează nouă că vor fi capabili, vreodată, în 2-3-1.000 de mandate? Ce? Vorbele alese? Nu ne ţin nici de foame, nici de cald, nici nu ţin loc curăţeniei. A, era să uităm, un lucru au făcut PNL-iştii, corect: au mărit taxele şi impozitele! Ca să simţiţi că trăiţi într-un oraş european, nu de alta…

Există în România oraşe mult mai mici decât Giurgiu şi care au ajuns atât de frumoase, care s-au dezvoltat rapid, la noi de ce nu se poate, fraţilor? Ce treabă mai are un deputat cu ce trebuie să facă un primar sau un preşedinte de consiliu judeţean? Încetaţi odată cu tâmpeniile astea, pentru că, deşi poate sunteţi rupţi de realitatea oraşului(ocupaţi cu laudele de pe Facebook), problema, stimaţi conducători ai acestei mici şi ghinioniste urbe, e că oamenii sunt sătui de justificări şi de aruncatul pisicii moarte în curtea vecinului, li s-a luat de placa aia cu “greaua moştenire”. Măi, fraţilor, mai e un an şi vin noile alegeri! Sunteţi la un an distanţă de finalul mandatului şi voi daţi vina tot pe PSD pentru dezastru?

E de Doamne fereşte şi de Doamne păzeşte-ne să nu se mai repete!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This