joi, iulie 25, 2024

Primarul PNL din Vedea Marian Ţaga, trimis în judecată. E de Doamne fereşte ce-l acuză procurorii că ar fi făcut…

Must Read

Bravo, PNL Giurgiu, aveţi cel puţin un primar câştigător. Mândri tare, ai? Edilul din Vedea, Marian Ţaga, a fost trimis în judecată de către DNA.

El este acuzat de „folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual”, şi va fi judecat în stare de libertate.

În acelaşi dosar mai sunt trimise în judecată alte trei persoane şi o firmă. Una dintre persoanele cu pricina este fost director al Şcolii “Apostol Arsache”, iar o alta este Şerban Alexandru- viceprimar la data faptelor.

Cazul e de râs, dacă n-ar fi de plâns. Este vorba despre o tabără din 2019, unde cei 45 de copii înscrişi, în loc să stea şase nopţi, cât au plătit, au stat patru. În celelalte două nopţi, a venit primarul Ţaga cu toată familia şi a beneficiat de toate serviciile care erau destinate copiilor.

„La data de 09.07.2021, după plecarea copiilor din tabără, la pensiunea respectivă s-ar fi cazat, până în data de 11.07.2021, inculpatul Țaga Marian împreună cu mai multe persoane (rude și prieteni), fără însă ca vreuna dintre acestea să achite vreo sumă de bani pentru cazare și masă, aceste servicii fiind acoperite din fondurile nerambursabile destinate elevilor.
De asemenea, în perioada 05 – 09 iulie 2021, la pensiune s-ar fi cazat alte cinci persoane, invitate de Tudor Daniela Cristina, costurile cu cazarea și masa fiind acoperite tot din fondurile nerambursabile destinate elevilor”- DNA.

Cum, mă, să faci aşa ceva?

Care mai strigaţi, mă, că educaţie, grijă faţă de copii, implicare în învăţământ? Iată, altul se pare că a mâncat la propriu pe banii copiilor, deşi e ditamai primarul. PNL.

Da, altul care a dezvoltat… Nu Giurgiu, dar a dezvoltat, iată, o relaţie strânsă cu DNA şi cu Instanţa. Bravo!

Vă redăm mai jos întregul comunicat al DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

ȚAGA MARIAN, la data faptelor primar al comunei Vedea, județul Giurgiu, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– fals intelectual,

TUDOR CRISTINA DANIELA, la data faptelor director al Școlii Gimnaziale „Apostol Arsache”, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– fals intelectual,

ȘERBAN ALEXANDRU, la data faptelor viceprimar al comunei Vedea, județul Giurgiu, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene
– fals intelectual,

COARDĂ STELIAN, la data faptelor angajat al primăriei comunei Vedea, județul Giurgiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– fals intelectual,

S.C.HOFNER COM S.R.L., cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– complicitate la fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2019, Școala Gimnazială „Apostol Arsache” din comuna Vedea, județul Giurgiu, condusă de inculpata Tudor Cristina Daniela, s-a calificat în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene („SCOP – Școală, Comunitate, Oportunitate, Participare”) prin care elevii acesteia urmau să beneficieze de o tabără de șapte zile în Stațiunea Rânca, județul Gorj, activitate care, din cauza pandemiei de Covid-19, a fost amânată până în anul 2021.
Concret, tabăra a fost organizată de SC Hofner Com S.R.L, în perioada 05 – 11.07.2021, pentru un număr de 45 elevi și cinci însoțitori, conducătorul grupului fiind directorul Școlii Gimnaziale „Apostol Arsache”, Tudor Daniela Cristina.
În momentul în care grupul de copii și profesori a ajuns la pensiune, elevii ar fi fost anunțați că vor sta de fapt doar patru nopți din totalul celor șase (conform contractului).
La data de 09.07.2021, după plecarea copiilor din tabără, la pensiunea respectivă s-ar fi cazat, până în data de 11.07.2021, inculpatul Țaga Marian împreună cu mai multe persoane (rude și prieteni), fără însă ca vreuna dintre acestea să achite vreo sumă de bani pentru cazare și masă, aceste servicii fiind acoperite din fondurile nerambursabile destinate elevilor.
De asemenea, în perioada 05 – 09 iulie 2021, la pensiune s-ar fi cazat alte cinci persoane, invitate de Tudor Daniela Cristina, costurile cu cazarea și masa fiind acoperite tot din fondurile nerambursabile destinate elevilor.
Ulterior, la data 12.07.2021, edilul Țaga Marian împreună cu ceilalți inculpați, persoane fizice, ar fi aprobat un proces-verbal de recepție servicii de organizare tabără de vară, în care ar fi atestat în mod nereal că acea activitate s-ar fi desfășurat conform condițiilor în baza cărora au fost obținute fondurile europene. Înscrisul respectiv împreună cu alte documente ar fi fost depuse de SC Hofner Com S.R.L la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care a decontat suma de 53.298 lei, aferentă organizării taberei.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene s-a constituit parte civilă cu suma menționată mai sus.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019″.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This