sâmbătă, iunie 22, 2024

OPINIE: PNL Giurgiu şi Beianu, nou motiv de victimizare: campusul profesional. Faceţi-l prin Consiliul Judeţean, dacă tot muriţi de grija copiilor!

Must Read

Gata, mă! Trecuseră deja prea multe zile de când PNL-iştii giurgiuveni, în frunte cu Dumitru Beianu, nu mai găseau motiv să zbiere că, vezi Doamne, PSD-ul e de vină pentru orice nenorocire de pe planeta asta, dar mai ales că le-ncurcă lor planurile.

Votul de ieri din Consiliul Local le-a venit mănuşă şi-au început să umple paginile de Facebook cu nişte texte parcă pregătite dinainte. De ajungi să te-ntrebi dacă nu cumva au schimbat regulile în timpul jocului intenţionat. Ca să aibă de ce să se smiorcăie acum în public!

Auziţi şi voi titluri din presa lor: PSD te vrea prost sau PSD se opune educaţiei. Doamne fereşte, niţică frână, fraţilor, că aţi luat-o pe arătură! Păi, ce-au făcut mă, PSD-iştii, au închis şcolile din Giurgiu? Ce-au făcut? Şi-au exprimat o opinie asupra unui proiect (cam prea) Science Fiction pentru realitatea din municipiu şi din judeţ. Şi care nici măcar nu se ştie dacă era câştigător, că mai sunt şi altele în competiţie!

Consilierii PSD şi cei ai Pro România au fost acuzaţi că n-au ascultat motivele expuse de Beianu şi de invitaţii săi, dar e valabil, dacă vreţi, şi invers.

Când te gândeşti tu, Consiliu Judeţean, cu mintea ta odihnită, să faci ceva atât de „grandios”, pe 20.000 de metri pătraţi, ultramodern, ca-n cele mai mari centre universitare din lume, de 23 de milioane de euro, nu întrebi, înainte, Primăria dacă poate şi dacă vrea să ajungă, peste noapte, lider de proiect?

Am înţeles, CJ Giurgiu nu e eligibil. Păi, şi atunci, de ce v-aţi apucat să faceţi atâta tam-tam în şapte mii de judeţe şi pe la „nuştimcâte” firme?

Întreba un profesor invitat că: de ce, în cele 4 luni de când s-a început lucrul la proiect, n-au venit consilierii locali să îşi spună opinia.

Păi, 1. N-au avut loc de deputatul Alexandru Andrei

2. Nu i-a invitat nimeni şi

 3. Până mai ieri, toată lumea ştia că CJ Giurgiu îşi asumă responsabilitatea a mai mare cu banii etc.

Vezi tu, CJ, că nu eşti eligibil, le arunci repede pisica ălora de la Primărie şi apoi te superi că nu vor.

Nu e mai simplu să găsiţi o soluţie ca să deruleze Consiliul Judeţean proiectul? Că are, ohooo, alte resurse decât Primăria. Şi apoi, Beianu tot promitea că dă el bani de cofinanţare Primăriei şi promitea că dă el, în fiecare an, cea mai mare sumă din cota de 6%. Bine, bine, şi dacă se supără Beianu, la anu’, pe Anghelescu, rămâne Primăria bună de plată pentru ambiţia lui Tică de a face ditamai campusul pentru un judeţ atât de mic?

A, au mai spus susţinătorii proiectului că mai sunt trei(?) judeţe implicate, că e campus regional. Bravo, de ce nu faceţi în aşa fel încât cheltuielile să se împartă la toate autorităţile implicate? Şi s-o daţi în scris, nu, aşa, pe vorbe, domnule preşedinte, că ştim prea bine: verba volant. Mai ales în politică.

Situaţia asta îmi aminteşte de miştourile susţinătorilor PNL legate de construirea unui aeroport la Giurgiu. Când vorbea despre asta vreun social-democrat, eeeee, pentru voi Giurgiu era prea sărac, prea mic şi era de rahat să zici că vrei aeroport la Giurgiu.

Alta e atitudinea când vine Beianu şi zice că face un megacampus pentru sute de elevi(pe cei din celelalte judeţe cine şi cum îi aduce la Giurgiu?) şi vin oamenii să spună NU că e rău, Doamne Fereşte, dar fă-l, frate, tu, cu bani de la „tine”! Te-ai apucat de un lucru, fă-l, nu-l pune pe altul să-ţi termine treaba!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

A treia zi de cod portocaliu, în județul Giurgiu

Valul de căldură va persista și mâine, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de...

More Articles Like This