duminică, aprilie 21, 2024

Zeci de mii de bunuri, produse din tutun şi alcool, contrafăcute, confiscate în Vama Giurgiu

Must Read

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au desfășurat, în perioada 16.02-20.02.202, o acțiune în sistem integrat împreună cu inspectorii vamali din cadrul Direcției Generale de Coordonare și Control Vamal- Autoritatea Vamală Romană, în urma căreia au descoperit în mai multe mijloace de transport, o cantitate considerabilă de țigarete, alcool, tutun și bunuri care prezentau suspiciuni de contrafacere, estimate la o valoare de peste 2.200.000 lei.

În perioada 16.02-20.02.2023, la diferite intervale de timp, în baza unui plan comun de acțiune, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au acționat în sistem integrat cu inspectorii vamali din cadrulDirecției Generale de Coordonare și Control Vamal din cadrul Autorității Vamale Române, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de fraudă vamală și evaziune fiscală.

Cu această ocazie, colegii noștri împreună cu inspectorii vamali, au descoperit, în mai multe mijloace de transport, peste 24.000 de bunuri constând  în parfumuri,articole vestimentare, parfumerie, marochinărie și produse de încălțăminte,toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute, precum şi diferite cantități de alcool, tutun și peste 3.000 de pachete de țigări  care nu au fost declarate la intrarea în spaţiul comunitar.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni de origine română, turcă și poloneză, cu vârste cuprinse între  23 și 65 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de „punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate„ și „deținerea de către orice persoană sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, cu excepția celor deținute în afara antrepozitului fiscal, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete„,urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Comunicat şi foto: ITPF Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This