luni, aprilie 22, 2024

Directorul Cancelariei prefectului de Giurgiu, Dragoş Udvuleanu: „Aplicarea legii nu este o chestiune de opțiuni politice”

Must Read

Directorul Cancelariei prefectului de Giurgiu, Dragoş Udvuleanu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la cazul atacării de către Prefectură a Hotărârii Consiliului Judeţean Giurgiu privind repartizarea către primării a sumelor aferente cotei de 6% din impozitul pe venit.

Redăm integral mesajul lui Dragoş Udvuleanu:

„Observ că încă se speculează pe tema hotărârii 342 a Consiliului Judeţean Giurgiu privind cota de 6% din impozitul pe venit. Pentru corecta informare a opiniei publice, fac următoarele precizări:

Singurul interes al Instituţiei Prefectului – Judeţul Giurgiu în cazul prezentat îl constituie respectarea legalităţii, scop în care instituţiei noastre îi sunt străine orice alte abordări şi interese partizane. Demersul institutiei in care lucrez este unul destul de clar si bazat pe lucruri coerente. Hotărârea privind atacarea in contencios a Hotărârii 342 a Consiliului Județean Giurgiu referitoare la repartizarea pe unități administrativ teritoriale a cotei de 6% din impozitul pe venit și estimările pentru anii 2024-2026 s-a luat în urma unei analize amănunțite.

Suntem de părere că nu s-a respectat niciun fel de criteriu atunci când s-au repartizat aceste sume. De asemenea, bugetele UAT-urilor nu erau condiționate de aceste sume pentru a-și aproba propriile bugete. De altfel, aceste sume puteau fi repartizate pe parcursul anului, nu în asemenea grabă, și se alocau în funcție de solicitările primăriior. Un aspect cel puțin ciudat este acela că doar 21 de UAT-uri au răspuns. 21 din 54 de UAT-uri. Trecând peste acestea, între sumele acordate UAT-urilor sunt diferențe enorme, unele dintre ele fiind aproape inexistente în ceea ce privește repartizarea. Hotărârea nu blochează investițiile, așa cum se tot speculează în spațiul public, în ultima vreme. Am meționat și mai sus faptul că, UAT-urile își pot aproba propriile bugete.

Aplicarea legii nu este o chestiune de opțiuni politice. Nu vreau să cred că singurul criteriu nescris a fost coloratura politică a UAT-urilor. Nu poți tăia sume pentru anumite localități doar pentru că primarul are o anumită culoare politică. Și dacă o singură persoană sau primărie din județul Giurgiu va sesiza Prefectura, noi va trebui să luăm act de aceasta și să luăm măsurile care se impun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This