luni, iunie 17, 2024

Deputat Elena Dinu: „Ministerul Sănătăţii a decis ridicarea pragului de venituri pentru vârstnicii care au dreptul la medicamente compensate cu 90%”

Must Read

#PSD sprijină pensionarii cu venituri mici!

Ministerul Sănătăţii a decis ridicarea pragului de venituri pentru vârstnicii care au dreptul la #medicamentecompensate cu 90%.

Astfel, plafonul de venituri din pensie și indemnizație socială pentru cei care pot beneficia de medicamente compensate cu 90% crește de la 1.429 lei la 1.608 lei/lună, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Dacă nu s-ar fi intervenit, o parte dintre acești pensionari ar fi pierdut acest beneficiu, ca urmare a #majorării punctului de pensie cu 12,5%.

În prezent, sunt 2.106.878 de pensionari cu venituri din #pensie de până în 1.429 lei. După aplicarea noului prag de la 1 ianuarie 2023, când intră în vigoare și majorarea punctului de pensie cu 12,5%, vor fi 2.107.785 de pensionari care vor avea acces la medicamente compensate cu 90%.

Preşedinte OFSD Giurgiu, deputat Cristina Elena Dinu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de caniculă, astăzi şi mâine

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă, valabil astăzi și mâine, în județul Giurgiu. În...

More Articles Like This