sâmbătă, iunie 22, 2024

Deputat Elena Dinu: „PSD respinge categoric propunerea CNAS de a deconta un singur serviciu sau tratament medical pe zi, pentru același cod numeric personal”

Must Read

#PSD respinge categoric propunerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de a deconta un singur serviciu sau #tratament medical pe zi, pentru același cod numeric personal.

În foarte multe situații, pentru stabilirea unui #diagnostic corect sau pentru o intervenție medicală sunt necesare mai multe servicii ce trebuie prestate în aceeași zi.

Astfel, în formularea actuală din referatul CNAS pentru aprobarea noului Contract-Cadru, reglementarea este #inacceptabilă, întrucât măsura restrânge drastic accesul la #sănătate al persoanelor asigurate și afectează grav calitatea actului medical. Această prevedere este, aşadar, o încălcare a #dreptului la sănătate al pacienților care ar fi puși pe drumuri, în mod repetat și nejustificat, pentru a beneficia de serviciile medicale la care au dreptul prin #lege.

PSD va solicita o #analiză asupra acestor prevederi în cadrul Coaliției de guvernare și se va opune oricăror dispoziții care limitează #accesul la sănătate al cetățenilor asigurați.

Declaraţie preşedinte OFSD Giurgiu, deputat Cristina Elena Dinu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

A treia zi de cod portocaliu, în județul Giurgiu

Valul de căldură va persista și mâine, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de...

More Articles Like This