sâmbătă, martie 25, 2023

Deputat Elena Dinu: „PSD respinge categoric propunerea CNAS de a deconta un singur serviciu sau tratament medical pe zi, pentru același cod numeric personal”

Must Read

#PSD respinge categoric propunerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de a deconta un singur serviciu sau #tratament medical pe zi, pentru același cod numeric personal.

În foarte multe situații, pentru stabilirea unui #diagnostic corect sau pentru o intervenție medicală sunt necesare mai multe servicii ce trebuie prestate în aceeași zi.

Astfel, în formularea actuală din referatul CNAS pentru aprobarea noului Contract-Cadru, reglementarea este #inacceptabilă, întrucât măsura restrânge drastic accesul la #sănătate al persoanelor asigurate și afectează grav calitatea actului medical. Această prevedere este, aşadar, o încălcare a #dreptului la sănătate al pacienților care ar fi puși pe drumuri, în mod repetat și nejustificat, pentru a beneficia de serviciile medicale la care au dreptul prin #lege.

PSD va solicita o #analiză asupra acestor prevederi în cadrul Coaliției de guvernare și se va opune oricăror dispoziții care limitează #accesul la sănătate al cetățenilor asigurați.

Declaraţie preşedinte OFSD Giurgiu, deputat Cristina Elena Dinu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Ce mesaje au transmis deputatul Natalia Intotero şi prefectul de Giurgiu, Florentina Stănculescu, la Conferinţa de alegeri a OFSD Giurgiu?

Deputatul Natalia Intotero, prezent la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a OFSD, pe 21 martie, a vorbit despre Legile Educaţiei...

More Articles Like This