sâmbătă, decembrie 2, 2023

300 de milioane de euro, grant-uri pentru investiții în industria prelucrătoare

Must Read

Ministrul PSD al Economiei, Florin Spătaru, reușește să stimuleze consistent investițiile în industria prelucrătoare. Marţi, 1 noiembrie, s-a deschis sesiunea de depunere a solicitărilor şi sunt 300 de milioane de euro destinate  retehnologizării  ori investițiilor în linii de producție nepoluante.

Firmele interesate au termen până la 16 decembrie pentru depunerea cererilor. Pentru ca procesul să se desfășoare cât mai repede, fără sincope și întârzieri majore, ministru Florin Spătaru a decis ca documentația să se depună în plin, la registratura ministerului. Aceasta a fost soluția cea mai rapidă, în condițiile în care fostul ministru USR al Economie a lăsat infrastructura ministerului în paragină iar punerea la punct a unui sistem informatic adecvat durează mult timp.

Vor avea prioritate firmele care contribuie la reducerea dependenței de import. Se încurajează astfel realizarea  lanțurilor valorice esențiale în dezvoltarea economiei naționale.

Schema de ajutor de stat se adresează preponderent  firmele românești, dar poate  fi accesată și de companiile străine care vor să-și dezvolte capabilități noi în România, ori de cele care vor să-şi extindă investiția deja existentă.

Cele 300 de milioane de euro se adaugă sumelor din  celelalte scheme de ajutor de stat, în valoare de peste 1,5 miliarde de euro, promovate de PSD prin programele ,,Sprijin Pentru România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Cum a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională? VEZI AICI!

Sute de giurgiuveni din municipiu au sărbătorit împreună, azi, Ziua Naţională a României. Manifestările de 1 Decembrie au debutat...

More Articles Like This