duminică, mai 28, 2023

Planul Național Strategic al României – pentru AGRICULTURĂ- a fost transmis la Comisia Europeană

Must Read

Ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că pe 18 octombrie 2022 a fost transmisă la Bruxelles varianta finală a Planului Național Strategic, care a fost agreată de către experții Comisiei Europene.

„Este documentul programatic pentru perioada 2023 -2027, cu obiective clare pentru dezvoltarea agriculturii, industriei alimentare și a satului românesc.

Subvențiile pe unitatea de suprafață și pe cap de animal, sumele destinate investițiilor în irigații, independența energetică, dotarea cu tehnică agricolă și industria alimentară, vor contribui la creșterea și diversificarea producției în vederea asigurării hranei, creșterea veniturilor și reducerea impactului negativ asupra mediului”, a declarat Petre Daea.

Miniștrii PSD care au condus Ministerul Agriculturii în ultimul an au reușit să recupereze întârzierile lui Adrian Oros din guvernarea de dreapta și a depus, în timp util, la Comisia Europeană, Planul Național Strategic 2023-2027, care aduce agriculturii românești 15,8 miliarde de euro.

Potrivit PSD, pentru a recupera întârzierile din fosta guvernare, miniștrii social-democraţi ai Agriculturii au susținut negocieri intense cu serviciile Comisiei Europene, în vederea clarificării observațiilor formulate de experții europeni. Toate prevederile PNS au fost agreate cu Comisia – urmează doar aprobarea formală

Planul Național Strategic 2023-2027 prevede circa 6 miliarde euro pentru investiții în agricultură și dezvoltare rurală, 9,78 miliarde euro pentru acordarea subvențiilor în agricultură și 151,7 milioane euro pentru măsuri de piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GIURGIU: Cod galben de ploi și descărcări electrice, până la ora 23:00

Astăzi, între orele 12:00-23:00, județul Giurgiu se va afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică...

More Articles Like This