vineri, martie 29, 2024

Proiectul Ministrului PSD al Familiei privind obligaţia de a asigura 30% femei pe liste la alegerile locale, depus în Parlament

Must Read

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat că marţi, 18 octombrie, a depus în Parlament, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, un proiect de lege privind obligaţia de a asigura 30% femei pe liste la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat.

Firea a declarat că, prin acest proiect, doreşte să modifice unele percepţii care sunt îngrijorătoare, şi anume că “6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie, iar 8 din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă şi copii”.

30% femei pe liste la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat! Schimbăm mentalităţi şi arătăm că doamnele merită şi pot mai mult. Avem nenumărate exemple de femei de succes în afaceri, politică sau administraţie, este momentul ca egalitatea de şanse să nu rămână doar o vorbă în discursuri motivaţionale, ci o regulă clară şi corectă, de secol 21”, spune Firea.

Sursă foto: Facebook Gabriela Firea

Ministrul mai precizează că la fel de important este că asigurăm accesul femeilor în politică, la nivel local. ”Prin această propunere legislativă, femeile vor ocupa 30% din locurile de pe listele de candidaţi ale partidelor politice, la alegerile locale. Aşadar trei din zece propuneri pe listele electorale vor fi rezervate, obligatoriu, femeilor. Ne-am consultat pe acest subiect şi am colaborat cu multe organizaţii şi asociaţii care militează şi susţin drepturile doamnelor. Ne-am sfătuit îndeaproape cu membrele CONAF – Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin, condusă de Cristina Chiriac”, arată Firea.

DETALII, AICI: https://www.facebook.com/gabifirea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina: „Peste 10 miliarde de lei pentru fermierii români, în 2023!”

"PSD susţine agricultura din România, astfel că, anul trecut, s-au plătit 2,1 miliarde de euro, prin programele de sprijin...

More Articles Like This