vineri, iunie 9, 2023

Prima livrare de produse româneşti către marile lanţuri de retail, prin Casa de Comerţ Unirea

Must Read

Ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, a pus în funcțiune un mecanism comercial pentru valorificarea produselor agroalimentare românești: Casa Unirea care asigură fermierilor români posibilitatea de a-și vinde produsele prin marile lanțuri de retail din România.

Agricultorii au garanția că își încasează banii la momentul în care se face livrarea produselor

Practic, producătorii au acces în marile magazine și primesc rapid de la Casa Unirea banii pe marfa livrată pentru a avea fonduri să își continue activitatea. La rândul lor, cetățenii români au acces la produsele agroalimentare mai proaspete și mai gustoase decât cele din import. Ministrul Agriculturii îndeplinește astfel un angajament important din programul de guvernare al PSD, centrat pe promovarea produselor agroalimentare românești

Vineri, 14 octombrie 2022, a avut loc prima livrare de legume de la producătorii români către hipermarketul Carrefour, intermediată de Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea. Astfel, 12 tone de legume (cartofi, varza albă, varză roșie și dovleac plăcintar) de la producătorii autohtoni au fost livrate direct la unul dintre depozitele lanțului de hipermarketuri din comuna Chiajna, județul Ilfov, pentru a fi introduse în circuitul comercial.

„Este un prim pas făcut  în crearea unui mecanism comercial funcțional care să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. Casa Unirea are deja un portofoliu substanțial de producători și fermieri români cărora, pe bază de contract, le recepționează marfa și le virează imediat plățile pentru marfa distribuită,  iar mai departe se ocupă de tot ce înseamnă relația cu lanțurile de retail. Astfel, producătorii au siguranța financiară atât de necesară pentru continuarea activității, iar marile lanțuri de magazine au asigurat fluxul de stocuri fără sincope.

Livrările de produse agroalimentare se vor desfășura cu o frecvență săptămânală, reprezentanții Casei de Comerț Agroalimentar Unirea continuând discuțiile și cu alte lanțuri de magazine din România pentru a se încheia contracte de colaborare, în beneficiul tuturor părților implicate”, transmit reprezentanţii PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

OPINIE: Dacă eşti prost de mic, când eşti mare doar te joci! Atât de disperaţi sunt unii, că au ajuns să CRITICE organizarea unei...

Cred că au trecut mai bine de 2 luni de când vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera...

More Articles Like This