joi, iulie 25, 2024

Plângere la Poliţie din cauza unor probleme cu liftul unui bloc din municipiul Giurgiu

Must Read

Am primit la redacţie o sesizare din partea giurgiuveanului Ion Gaghii, locatar al blocului 8/300 de pe Bulevadul Bucureşti. Reputatul ziarist s-a adresat inclusiv Poliţiei municipale şi acuză conducerea Asociaţiei de Proprietari nr.19 că ar fi decis „de la sine putere, să înlocuiască în totalitate” liftul din blocul menţionat. Ion Gaghii spune că ar fi fost încheiat un contract, prin atribuire directă, cu o firmă din Bucureşti ce trimite la lucru un singur angajat care vine doar în weekend. Asta înseamnă că lucrările se desfăşoară cu greu, iar de suferit au, desigur, cei care locuiesc la etajele superioare ale clădirii.

Preşedintele Asociaţiei de locatari – din care face parte şi blocul în care eu locuiesc- a hotărât, cu de la sine putere, fără a avea avizul ISCIR, să înlocuiască în totalitate liftul, deşi acesta avea nevoie de mici reparaţii doar la partea electronică. Cu complicitarea unei firme întocmeşte un deviz ad-hoc, la o valoare astronomică şi, fără să solicite trei oferte, cum cere legea, îi încredinţează direct acesteia lucrarea cu pricina.

Firma respectivă, la rândul său, angajează un lucrător din Bucureşti (probabil, “la negru”), care vine la muncă doar în timpul său liber, de obicei la sfârşit de săptămână iar noi, locatarii, care plătim lună de lună “repararea liftului”, cu sume importante, urcăm şi coborâm scările cu copiii în braţe, cu cărucioarele în spate, cu bagaje de la piaţă, în timp ce bolnavii şi vârstnicii stau sechestraţi în propriile apartamente, din motive lesne de înţeles. Povestea este lungă şi întortocheată şi, de la un capăt la celălalt, are un puternic iz penal”, scrie Ion Gaghii în plângerea sa făcută către Poliţie.

Am luat legătura cu preşedintele Asociaţiei nr. 19, Ştefan Manea, care ne-a declarat că achiziţia lucrării a fost făcută conform legii, că se impunea o astfel de lucrare şi că liftul va funcţiona în cel mult 3 zile.

Ştefan Manea ne-a precizat că liftul a fost montat în anul 1982 şi că, de atunci, nu a mai fost făcută nicio reparaţie capitală şi că trebuia schimbat “motorul-reductor”. El mai spune că are tabel cu locatarii blocului care şi-au dat acordul cu privire la această investiţie – una de durată.

În ceea ce priveşte firma care se ocupă de lucrare, este, într-adevăr din Bucureşti, dar preşedintele susţine că achiziţia a fost făcută conform legii şi că, aşa este, vine un singur angajat. “N-are rost să se calce în picioare”, a specificat Manea care a dat asigurări că liftul va funcţiona în 2-3 zile.

Foto cu scop ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This